Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Van Kampot via Tonlé Bati naar Phnom Penh

Frans en Helma Horjus, 25-11-2006

Helma was al om half zeven op. We waren een half uur later klaar en zijn toen, voor de laatste keer, in het bekende restaurant gaan ontbijten. Terug in het hotel hebben we de bagage naar de desk laten brengen. Precies om acht uur kwam de taxi ons ophalen. Het was de chauffeur van gisteren. Hij wilde graag een vriend meenemen naar Takeo en vroeg of we er bezwaar tegen hadden. Niet dus. Had hij nog wat te praten onderweg. We kenden de weg al van eerdere keren. Chukk en Ang Tasom lagen erbij als voorheen. De vtiend stapte uit op de kruising met weg 2. Hij moest naar Vietnam en wij gingen richting Phnom Penh. In Phum Neang Khmao zijn we gestopt om nogmaals Prasath Neak Khmao te bekijken. Jammer dat er zo weinig van over is, die verrekte KR! Bovendien zijn de resten van de twee overgebleven torens geheel ingekapseld door een moderne Wat. Toch is het wel een mooie plek met die grote lotusvijver en het uitzicht op Phnom Chisor. We zijn daarna verder gereden naar Tonlé Bati. Van alle plekken die we kennen in Cambodja, wordt hier het ergste gebedeld. Een beetje agressief bij tijd en wijle. Oude vrouwen maken daarbij de dienst uit en dirigeren een schare kinderen, die als klitten aan de toeristen blijven hangen. We vonden het behoorlijk hinderlijk en hebben daarom de Ta Prohm tempel, die we bij een eerdere gelegenheid al bekeken hadden, maar links laten liggen en hebben het dorp dat erbij ligt verkend. Dat was interessant. Vriendelijk groetende mensen en huizen in ouderwets Cambodjaanse stijl.

Weer terug bij de parkeerplaats, zijn we in de auto gestapt en naar het restaurant gereden, waar je op vertoon van je toegangsbewijs een gratis blikje ijskoude Coca Cola krijgt.

Daarna zijn we via Takmao, waar een grote brug over de Prek Thnot net klaar was, naar Phnom Penh gereden. Het was erg druk, toen we de stad binnen kwamen. Bij de brug over de Bassac begint de Boulevard Monivong al, dus dat was niet zo moeilijk voor de chauffeur en hij had nog een gelukje, dat wij in z’n wagen zaten, want wij wisten precies waar hij het hotel kon vinden! Het was een paar minuten voor een, toen we bij Hotel New York uitstapten.

We hebben ingecheckt, Carl gebeld, waarmee we een afspraak maakten voor half acht vanavond. Daarna zijn we naar onze kamer gegaan, waar we een paar minuten later door een desk medewerker werden gebeld. De man met onze vliegtickets zat in de lobby op ons te wachten. We zijn, toen we de tickets in ontvangst hadden genomen, meteen naar het restaurant doorgestoomd en hebben daar geluncht. Na de lunch hebben we ons wat verfrist en gerust. Dat was wat moeilijk , want er werd flink met mokers gewerkt beneden ons. Men is namelijk bezig een ‘prospect lift’ te bouwen. Dat wordt wel leuk, zo’n glazen geval aan de buitenkant van het gebouw. Enfin, de gasten werden met posters voor lawaai overdag gewaarschuwd. We hebben ons er dus maar niets van aangetrokken. Het bleek later ook wel grappig te zijn, al die kwetterende stemmen van werklui, die aan de buitenkant de muur aan het bepleisteren waren.

Even voor vieren zijn we de stad ingewandeld en naar Sorya Market gegaan. Ik werd direct gespot door de horloge verkoper. Hij wilde er weer een slijten. Ik was wel geneigd om een Omega voor Helma te kopen, maar die wilde er niet aan. Tegen de schemering hebben we daarna in de 130e straat, in La Nouvelle Paillotte, koffie gedronken. Het is nog steeds dezelfde situatie als in 1961. Gezellig plekje tegenover de drukke Centrale Markt.

Het was even voor half acht, toen we ons hadden gebaad en omgekleed. In de hal zaten Carl en Radi al op ons te wachten. Hij had al een taxi besteld en een tafel besproken in Restaurant ‘Romdeng’ in de 278e straat. In dit restaurant worden straatjongeren opgeleid. Hun menukaart geeft een breed overzicht van specialiteiten uit alle provincies. Radi stelde een werkelijk fantastisch menu samen. Na het eten, dat wij betaalden, zijn we met de taxi naar Sisowath Quai gegaan voor een afzakkertje. Heel gezellig! Om weer in het hotel te komen, hebben we voor de variatie een Tuk-tuk genomen. Het was al donker in de stad..

Kampot, excursie naar Kep Phom Penh, vrij verblijf

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV