Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Kampot, excursie naar Kep

Frans en Helma Horjus, 24-11-2006

Om half acht waren we klaar met alles wat we doen moesten en zijn we naar Restaurant Heng Leap gegaan, om te ontbijten. Ze hadden een leuke tafel op het terras voor ons. Overdekt en achter een haag van groen met uitzicht op de rotonde. Toen we weer bij het hotel kwamen, stond de taxi al op ons te wachten. De chauffeur, een aardige vent, bracht ons naar de zoutwinningvelden en die overtroffen mijn verwachtingen. Mooi vlak gebied, doorsneden van kanalen en dijken tussen de weg Kampot- Kep en de zee, met op de achtergrond het Bokor-massief. (Ga ik een schilderij van maken) We hebben er een poosje doorgebracht en foto’s gemaakt. Daarna zijn we doorgereden in de richting Kep.

Vissersboten van de Cham @ Frans & Helma Horjus Even voorbij de zoutwinning liggen een paar Cham-dorpen. Een ervan ligt heel rustiek aan een kreek. Er lagen verscheidene vissersboten. Het geheel was bijzonder fotogeniek. De ochtend was al een eind gevorderd, toen we halfweg Kep stopten voor een koffiepauze in een leuk krabvissersdorp aan zee.

Het had enige voeten in aarde, om thee en koffie te krijgen. Maar het lukte! De chauffeur voorzagen we van een Cook, dus was die ook tevreden. Na de koffiepauze heb ik nog wat langs de zeekant gekuierd. De chauffeur toonde me hoe goed zo’n krabbenval gevuld was. Daarna zijn we weer in de auto gestapt en werd er doorgereden naar Kep. We passeerden het Kep Seaside Guesthouse, waar we een paar jaar geleden zo gezellig hebben gelogeerd. Er is nog niet veel veranderd.

Royal Villa van Sihanouk in Kep @ Frans & Helma HorjusLangs de weg nog steeds de ruines van de zomerverblijven van de buitenlanders. Slechts een enkele is weer opgebouwd. We hebben de Royal Villa, het voormalige buitenverblijf van Sihanouk bekeken. Het ligt er verlaten bij, maar het uitzicht over zee en Koh Tonsay is prachtig. Vervolgens hebben we ons naar Kep Market laten rijden. Ook hier weer allerlei verwoeste landgoederen en villa’s.

Terug bij Kep Beach, het was al tegen enen, zijn we voor de lunch in een Cambodjaans restaurantje met uitzicht op zee, neergestreken. Het eten was er heel goed.

Na de maaltijd hebben we ons naar Kampot laten terugbrengen. In het hotel hebben we een poosje op onze lauweren gerust, waarna we op weg zijn gegaan om te E-mailen. De heren motodup drivers waren best bereid om ons erheen te rijden. Het was, vertelden ze, nog wel een stukje rijden. Dat vertrouwden we niet erg, dus besloten we eerst maar wat te drinken in Heng Leap. Daar wezen ze ons naar de overkant. Praktisch naast de benzinepomp bevonden zich een paar Internet cafés en precies er tegenover hadden we het aan de motodupjongens gevraagd!

Na het mailen terug naar het hotel om wat aan de bagage te doen en te baden. Om half acht zijn we de stad weer ingegaan om aan de rivier, in de Bokor Mountain Lodge te eten. Dat was een goede keuze. Even voor negen uur waren we terug.

Van Sihanoukville naar Kampot Van Kampot via Tonlé Bati naar Phnom Penh

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV