Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Phnom Penh, dagje winkelen

Frans en Helma Horjus, 28-11-2006

Opgestaan om half acht, ons klaargemaakt en ontbeten. Helma zoals gewoonlijk een grote kom miesoep en ik brood. Het ontbijtbuffet in Hotel New York is zeer gevarieerd. Helma’s soep moet uit de keuken komen, omdat die op het buffet ‘niet chinees genoeg is’. We hebben met Smily, dat is de bijnaam van de Tuk-tukdriver, die we gisteren scoorden, dat deze ons om half elf ophalen zal. Hij was prompt op tijd ter plekke. Eerst hebben we ons naar het postkantoor laten brengen. Daar hebben we de ansichtkaarten, die we gisteren schreven, van postzegels voorzien en op de bus gedaan. Langs de rivier hebben we ons daarna naar de 178e straat laten brengen om de vele winkels, waar schilderijen verkocht worden, te bezoeken. Helaas konden we niet veel geschikts vinden om mee te nemen, maar in een winkel vonden we een klein schilderij op linnen, achter glas, dat we hebben gekocht. Verder schaften we ons een paar cadeautjes voor de kinderen aan.

Daarna hebben we ons naar Sisowath Quay terug laten brengen. We kozen deze keer Restaurant Riverview om daar op het terras wat te drinken en te lunchen. Met de Tuk-tuk driver spraken we af, dat hij ons om twee uur op zou halen. We kwamen op dat terras aan de praat met een schimmige figuur, die allerlei werkjes aan de electriciteit van het gebouw uitvoerde. Een Oostenrijker die al zestien jaar in Cambodja zijn kostje verdient. De eerste jaren werkte hij in Battambang en had hij nogal wat met de Rode Khmer beleefd. Voor Cambodja woonde hij vanaf het einde van WO 2 in Canada.

De Psar Thmei van Phnom Penh @ Frans & Helma HorjusToen het tijd werd, dat we zouden worden opgehaald, schitterde Smily door afwezigheid. Om tien over twee zijn we dus maar opgestapt. We lieten een boodschap achter, dat hij ons om half vier bij het hotel kon ophalen. Er moest iets met hem aan de hand zijn, hij had nog geld van ons tegoed en dat laten die jongens beslist niet schieten. Later zou blijken, dat hij een reparatie moest (laten) verrichten aan zijn achteras, zodoende. Wij zijn door de 48e en de 19e straat naar straat 130 gegaan. Vlak bij de Phsar Thmei heeft Helma haar favoriete winkel (naast La Nouvelle Paillotte) waar ze Cambodjaanse rokken en blouses koopt voor de kinderen en zich zelf. Er werden sarongs voor alle dames en twee blouses voor haar zelf aangeschaft.

We waren een beetje zwaar beladen en zijn daarom met een andere Tuk-tuk naar het hotel gegaan. Daar hebben we ons verfrist en even uitgerust.

Toen we om half vier weer buiten kwamen, stond Smily inderdaad te wachten.

Duizend excuses! We hebben ons door hem naar de Sorya Market laten brengen. Daar hebben we wat rondgestruind en boven weer koffie gedronken. Om half zes zijn we naar de supermarket aan de Monivong gebracht, waar we een paar boeken hebben gekocht. Daarna terug naar het hotel om te baden en schone kleren aan te trekken. Om half acht zijn we weer de stad ingereden en hebben in restaurant Bougainvillier gegeten. Daar trok een dame mijn aandacht. Ze wilde me een boekje met Khmer uitdrukkingen en woordjes verkopen. Interessant, maar de prijs was veel te hoog. Ik bood haar $8, maar daar wilde ze niet aan. Dan maar niet, jammer maar helaas. Ze liep weg, drentelde wat in het rond en kwam toen terug. Ze deed het toch maar. De prijs was wel aan de hoge kant, maar het boekje (een barrel) was voor mij toch een leuk hebbedingetje. Om tien uur waren we in het hotel terug.

Phom Penh, excursie naar de Phnom Tamao Zoo Vlucht van Phom Penh naar Saigon

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV