Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Phnom Penh, excursie naar de Phnom Tamao Zoo

Frans en Helma Horjus, 27-11-2006

Om acht uur begon onder ons het gehengst tegen de muren weer. Het werken aan de buitenlift werd weer hervat. We hebben ons vlug klaargemaakt om te ontbijten. Het allereerst wat we echter deden was, aan de desk een taxi bestellen voor half tien. Daarmee wilden we naar Phnom Tamao Zoo gaan. Precies op de afgesproken tijd was de taxi er. In ruim een uur waren we waar we wezen wilden. De rit ging weer over Takhmao en Tonlé Bati, langs weg 2. De chauffeur sprak, naar hij zei Chinees, Japans en heel goed Engels. Dat bleek waar en we konden ons prima met hem onderhouden. Hij was afkomstig uit de omgeving van Takeo. Hij vertelde ons dat hij begin 2007 zou gaan trouwen. Hij had er eigenlijk nog helemaal geen trek in, maar zijn verloofde was al zevenentwintig jaar oud, dus die had haast. Hij hoopte, dat zijn bruiloft genoeg geld zou opleveren, dat hij een busje kon kopen. Dan was hij verzekerd van iedere dag werk. De wagen die hij nu bereed was van een familielid. Die huurde hij. Dat hij Engels gestudeerd had, leverde hem tot nu toe nog niet veel op. Jammer eigenlijk, want het is voor een toerist toch gemakkelijk als deze zich verstaanbaar kan maken.

Krokodil in de Takmao dierentuin @ Frans & Helma HorjusDe dierentuin was een beetje rommelig, maar de bewoners ervan hadden een zee aan ruimte. Ze worden een tijdlang gekooid en daarna uitgezet in het ruime wildpark. Daar kan men niet wandelen, want er struinen gevaarlijke jongens rond. Die worden in dit park voor uitsterven behoed. We hebben geruime tijd in de dierentuin rondgedwaald. De auto bleef vlak bij ons en we konden, als het te ver lopen was, zo instappen en ons naar het doel laten rijden. Heel geriefelijk. Natuurlijk waren er weer plenty jongens, die ons voor een fooi met allerlei dingen wilden helpen. Uitleg, het verstrekken van kokosnoten en bananen en ga zo maar door. Buiten het hek van de zoo lag een inlands nederzettinkje. Daar schilden de Cambodjaanse vrouwen een aantal glibberige palmvruchten (die kreeg ik in ’61 ook te eten van onze huisbewaarster toen ik hepatitis had, licht verteerbaar).

Takmao Zoo - Gibbon @ Frans & Helma HorjusWe hebben er koffie en thee gedronken en de chauffeur de eeuwige Coca Cola. Het was heel gezellig onder het atap. Terug in Phnom Penh hebben we in het restaurant van het hotel geluncht. In de latere namiddag zijn we weer naar het kantoor van de vertegenwoordiger van Travelmarker Reizen gegaan en hebben kennis gemaakt met Miss Linda, een heel leuk en spontaan typetje. We moesten daar wel heen, omdat Jack haar had verteld dat wij heel kwaad waren wegens die Ream kwestie en dat we nog wel verhaal zouden komen halen.

Enfin, we hebben leuk met haar gebabbeld en gevraagd of ze de chauffeur van vanochtend wilde sturen om ons naar Pochentong te brengen. Dat was wat haar betreft goed en ze heeft de man, wegens zijn taalbeheersing in haar systeem opgenomen. Toen we weer op straat stonden, werden we aangesproken door een Tuk-tuk driver. Hij had al een paar dagen geen vrachtje gehad. Een zielige man vonden we en of hij nou loog of de waarheid sprak, dat donderde niet. Wij wilden toevallig een Tuk-tuk nemen om koffie te gaan drinken in de Sorya Market en hebben hem ingehuurd voor de rest van de tijd, die we in Phnom Penh zullen doorbrengen. Anderhalve dag voor $15. In het bovenste restaurant van Sorya hebben we koffie en thee gedronken en genoten van het uitzicht. Phnom Penh in de ondergaande zon.

Daarna zijn we gaan internetten. Sorya bleek het mooiste internetcafé, dat we in Azië hebben gezien, te hebben. Toen dat achter de rug was, hebben we onze Tuk-tuk driver ons naar het hotel laten brengen en hem om half acht besteld om ons naar Indochine 2 te brengen. Terug in het hotel ansicht kaarten geschreven en nog wat gelezen. Om half elf zijn we gaan slapen.

Phom Penh, vrij verblijf Phom Penh, winkelen

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV