Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Sihanoukville, vrij verblijf

Frans en Helma Horjus, 21-11-2006

Om acht uur opgestaan. We hebben ons in alle rust gebaad en klaargemaakt voor deze nieuwe dag. Helma voelde zich niet optimaal, dus het was zaak om het rustig aan te doen. Om half tien waren we met het ontbijt klaar en zijn we in de lobby gaan internetten. Cor, Ingeborg, Udo, (omdat we bericht hadden dat het Compaq adres van Saskia de vorige keer niet was geaccepteerd). Martin , Magriet en Frits. Toen we klaar waren, wilden we Sihanoukville gaan bekijken en zijn we in discusie gegaan met de heren tuk-tuk drivers, die voor het guesthouse op toeristen staan te wachten. Ze hadden kennelijk prijsafspraken gemaakt, want we kregen geen riel van de $10 die ze vroegen af. Nou dan niet! Het gaat helemaal niet om die paar dollar te veel, maar we waren niet van plan om ons te laten knevelen. We zijn dus doorgelopen naar het strand en hebben daar twee moto-dups gehuurd voor $7,00. Ook dat gaf enige moeite, maar uiteindelijk deden ze het ervoor. Zo hebben we een uurtje door Sihanoukville gereden. Uitgestrekte plaats en niet bijster interessant.

Sihanoukville - Orchidee Guesthouse @ Frans & Helma HorjusDaarna hebben we ons naar het strand laten brengen, waar we koffie hebben gedronken, belaagd door een horde kinderen, vrouwen en invalide mannen, die ons armbanden, halskettinkjes, massage, manicure, kleding en andere snuisterijen aanboden. Helma was druk bezig met de kinderen, die armbandjes voor haar weefden.

Terug in het guesthouse hebben we wat gerust. Ik probeerde ook nog een CD-Rom van mijn Sony-fotobestanden te laten maken, maar dat lukte niet, omdat de kaartlezer de memorystick van de camera niet kon lezen. Te ouderwets!

Na de rust zijn we in de namiddag weer naar de zeekant gegaan. De heren TT-drivers waren behoorlijk zuur, de ratten.

We hebben aan het strand genoten van de fraaie zonsondergang. Een dagelijkse attractie in de tropen. We ontmoetten nog een zwarte Amerikaan met een vlotte babbel. Waarschijnlijk een gedroste oud-militair. In een strandtent hebben we wat gedronken. En daarna zijn we teruggegaan naar het guesthouse, waar we hebben gebaad en schone kleren aangetrokken. Om half acht hebben we een maaltijd in het restaurant besteld. Ik met ijs na.

Terug op de kamer hebben we wat gelezen en om tien uur ging het licht uit!

Reis van Koh Kong naar Sihanoukville Sihanoukville, vrij verblijf

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV