Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Sihanoukville, vrij verblijf

Frans en Helma Horjus, 22-11-2006

Vissershaven van Sihanoukville @ Frans & Helma HorjusWe hadden alle twee een bijzonder goede nacht. Om acht uur waren we er uit en om kwart over negen zaten we aan het ontbijt. Toen we dat achter de knopen hadden, zijn we even in de lobby naar Pippa en Liselot gaan mailen. Even voor half elf waren we weer op de kamer en hebben we ons een poosje met tassen en koffers vermaakt. Toen we er klaar mee waren, zijn we de hort opgegaan, maar ik moest nog even kijken bij de Nederlander Kees…. die hier in het GH logeert. Hij schijnt hier aan een school te staan en doet kennelijk klusjes voor de inhaber. Hij was bezig met een wandschildering. Hij kopieerde keurig een prentje op de muur en kleurde de vakjes in. Mijn belangstelling werd kennelijk niet op prijs gesteld. Meestal heeft hij, vooral in het groepje neo-kolonialen dat in het restaurant bij elkaar klit, het hoogste woord, maar nu was hij kort voor de kont. Een schoolfrik zonder humor!

Sihanoukville - Vissershaven @ Frans & Helma HorjusDe Tuk-tuk heren voor het hek waren nog steeds niet bereid om hun prijzen te matigen. Aan de overkant van de straat stond echter een andere Tuk-tuk en de driver daarvan was na wat onderhandelen bereid om ons voor $7 heen en weer naar de fishing port te brengen. Hij begon de onderhandelingen met $14.

De vissershaven was shabby, maar zeer kleur- en stankrijk. We hebben er wat rondgeneusd, en zijn toen naar Ochheuteal Beach teruggegaan. Toen we er vlakbij waren, barstte er een onweer los. Hevige regenval was het gevolg. We zijn op het strand aan een tafel onder het attap neergestreken en weldra zwermden er weer Khmer vrouwtjes om ons heen, die wilden masseren, manicuren en gezicht behandelen. Ze begonnen, hoewel we dat eerst niet wilden, aan onze handen en rugspieren te werken. Dus hebben we ze uiteindelijk, omdat het zonder ophouden bleef regenen, maar ingehuurd. Dat was nog best gezellig ook! De blauwe plek, die Helma bij haar val in Bangkok had opgelopen, werd o.a.flink onderhanden genomen en dat hielp verdorie ook nog! Vanwege de ziekte van het dochtertje van mijn behandelaarster, kostte het mij nog de helft van de biefstuk die ik besteld had. Jany, een meisje die het gisteren bijzonder goed met Helma kon vinden, kwam ook nog langs en bood haar, ‘for free’ een armbandje aan, met de naam HELMA erop. Als tegenprestatie lieten we haar nog een armbandje voor Erik weven. Dat was weer zeer tot verdriet van de andere handelaartjes, die er weer als de kippen bijwaren.

Toen het eindelijk droog geworden was, zijn we naar het guest house gegaan en hebben daar een beetje gerust. Tegen de avond weer terug naar de zeekant. Van de zonsondergangen kan een mens niet genoeg krijgen.

Het was pikkedonker toen we op de kamer terug waren om te baden en ons om te kleden. Daarna naar het restaurant om wat te drinken en te eten. Verder hebben we een rustige avond gehouden.

Sihanoukville, vrij verblijf Van Sihanoukvillenaar Kampot

Travelmarker Reizen

 
Cambodja

  Angkor Wat
  Kampot
  Kratie
  Koh Kong
  Phnom Penh
  Sihanoukville

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV