Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Van Punta Cocles naar Sarapiqui

door Vashna Banarsi, 9 september 2008

Vandaag vertrokken we om negen uur richting Sarapiqui. Onderweg maakten we een stop bij Puerto Limon, de belangrijkste havenstad aan de Cara´bische Zee. Vanuit deze havenstad worden bananen verscheept naar de Verenigde Staten en Europa. Hier kun je het vervallen treinstation van Puerto Limon zien, welke er geheel verlaten bij staat. In Puerto Limon zijn verscheidene banken, restaurantjes en winkeltjes.

Rio Sarapiqui © Vashna BanarsiNa ongeveer een uurtje vervolgden we onze reis naar het noorden. Geheel onverwacht kwamen we onderweg stil te staan op de weg en ja hoor een file, hier in Costa Rica. Er bleek een aanrijding te zijn gebeurd, midden op de weg. Na een klein uur te hebben gewacht gebeurde er nog niks en maakten we rechtsomkeerts achter een paar auto’s aan. We volgden de auto’s op een dorpsweggetje parallel aan de hoofdweg en konden via deze sluiproute even verderop de hoofdweg weer opkomen.

We kwamen om half vier eindelijk aan in Selva Verde Lodge in Sarapiqui, het was ondertussen al aan het regenen. Puerto Viejo de Sarapiqui, gelegen in de noordelijke laaglanden langs de Rio Sarapiqui, was ooit de belangrijkste haven van Costa Rica. Hiervandaan volgden schepen de Rio San Juan naar zee.

In de bijzonder sfeervolle lodge genoten we 's avonds van een uitgebreid dinerbuffet......

Punta Cocles & Gandoca Manzanillo Van Sarapiqui naar La Fortuna & de Arenal

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV