Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Van San José per bus en boot naar Tortuguero

door Vashna Banarsi, 5 september 2008

Op het vliegveld van Miami en San José was het niet gelukt om geld te pinnen omdat de automaten onze Rabobank pinpassen en Rabobank creditcard niet accepteerde, wat volgens ons onmogelijk kon zijn. Na een paar uren geslapen te hebben vertrokken we om vijf uur te voet richting het centrum van San José, om alsnog wat geld te kunnen pinnen. Zeer vroeg in de ochtend begint de drukte al in San José. In de omgeving van hotel Fleur de Lys bleken verscheidene pinautomaten te zijn.

Stipt om zes uur arriveerde de bus bij hotel Fleur de Lys. Onze bagage werden ingeladen en na kennis te hebben gemaakt met de gids, chauffeur en de andere reisgenoten vertrokken we richting Tortuguero aan de Caribische kust. Onderweg in San José stopte de bus nog enkele keren om andere reisgenoten voor ons bezoek aan Tortuguero op te halen.

Vanaf San José reden we in één stuk door naar het restaurant Selva Tropical. Onderweg werd ons veel verteld over de geschiedenis van San José, de omgeving die we passeerden, de flora en fauna en over andere interessante onderwerpen. Onze gids Yuri was goed in zijn werk en 100 procent Costa Rica kenner.

bananenplantage van Chiquita © Vashna BanarsiNa een rit van ongeveer een uur kwamen we om iets over zevenen aan bij restaurant Selva Tropical voor het ontbijt. Hier genoten we van onze eerste Costaricaanse maaltijd. Alles draait in Costa Rica rond “Rice and beans” maar er is gelukkig ook keuze uit andere gerechten. Na het ontbijt hadden we nog de gelegenheid om door de tuin van het restaurant te wandelen en de bijbehorende vlindertuin te bezichtigen.

Precies om half negen vervolgden we weer onze reis, onderweg maakten we een stop van een klein half uur bij een bananenplantage van Chiquita. Hier konden we zien wat het proces is van de bananen in de bananenboom tot en met de verpakking in dozen.

Guapiles © Vashna BanarsiNa deze korte stop vertrokken we in één stuk door naar het havenplaatsje Guapiles, waar we rond half twaalf aankwamen. Na een kwartiertje te hebben gewacht kwam onze boot al aangevaren. Na het inladen van de bagage konden we aan het laatste deel van de reis naar Laguna Lodge in Tortuguero beginnen.

Al varend door het kanaal van Tortuguero kregen we onze eerste indruk van dit paradijs op aarde. Wat een prachtige flora en fauna in een ongerept tropisch regenwoud!

 

Tortuguero © Vashna BanarsiHet kanaal wordt doorsneden door talloze rivieren en smalle zijrivieren die met elkaar de enige infrastructuur van het nationale park Tortuguero vormen. Met de auto kun je het park niet bereiken, een boot is de enige mogelijkheid. Naast veel secundair regenwoud bestaat een klein gedeelte van het nationale park nog uit primair regenwoud, iets dat te danken is aan de 6000 mm regen die hier jaarlijks valt.

Om iets na een uur in de middag kwamen we in Laguna Lodge, onze onderkomen in Tortuguero aan. We werden hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en een gekoelde handdoek om ons op te frissen. Na een kort verhaal over de lodge konden we al onze kamer in en stond de lunch al klaar. Alle maaltijden worden hier op buffetwijze aangeboden met onder andere verschillende gerechten, salades, fruit, vers geperst sap enz. Na de lunch hadden wij ruim de tijd om de lodge te verkennen en om tot rust te komen, voordat wij bij de steiger van de lodge moesten verzamelen.

Tortuguero © Vashna BanarsiOm drie uur vertrokken we per boot van de lodge naar Tortuguero, wat in feite een klein dorp is dat uit een lange straat bestaat met enkele winkeltjes, een internetcafé, een schooltje en openbare toiletten. In de tegenovergestelde richting van de steiger kun je naar het strand van Tortuguero lopen.

Hier hadden we anderhalf uur de tijd om de stad en de omgeving te verkennen. Na een tijdje rondgelopen te hebben begon het hard te regenen, een echte tropische regenbui. Na gescholen te hebben voor de regen en nog wat rondgelopen te hebben was het alweer tijd om terug te varen naar de lodge.

Aangezien het na aankomst in de lodge nog steeds regende zochten wij onderdak in ons huisje. Het terras met schommelstoelen was uitermate geschikt om te relaxen of een boekje te lezen. Om zeven uur stond het diner, dat net als alle andere maaltijden inclusief was tijdens ons verblijf in Laguna Lodge, klaar en konden we aan tafel.

Aankomst in San Jose Excursie door Tortuguero

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV