Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Vertrek vanaf Amsterdam en aankomst in Costa Rica

door Vashna Banarsi, 4 september 2008

Vandaag vertrekken we naar Costa Rica! Na de laatste benodigdheden te hebben ingepakt vertrokken we rond 10.00 uur per openbaar vervoer naar Schiphol. In een half uur waren we al op de luchthaven van Amsterdam aangekomen. Over ruim 3 uren zullen wij vertrekken naar Costa Rica. Na wat rondgelopen te hebben op Schiphol gingen we naar de incheckbalie van Martinair. Er werd ons verteld dat we in Miami onze bagage niet hoefde op te halen, deze werd doorgelabeld naar de eindbestemming. We zijn vrij snel door de douane heen gegaan.

Het vliegtuig van Martinair vertrekt op tijd. Na aangekomen te zijn in Miami gingen we wel 2 keer door de douane heen, wat totaal 45 minuten tot een uur duurde. In Miami mochten we pas 30 minuten later dan gepland instappen in het vliegtuig van American Airlines. Na het opstijgen werd er door de piloot omgeroepen dat de vlucht ongeveer 2 uur en 15 minuten zal duren, perfect volgens planning dus. Na ruim 2 en een half uur te hebben gevlogen wordt er opgeroepen dat er niet geland mag worden in San José door het slechte weer (bewolking en mist) in en rond San José. We bleken inmiddels al een lange tijd boven San José te cirkelen en moeten daarom in Panama landen om brandstof bij te tanken.

Na ruim een uur in Panama te hebben stilgestaan, mocht de piloot weer opstijgen. Zo gezegd zo gedaan, we vlogen in ongeveer een uur terug naar San José. Met een beetje turbulentie konden we gelukkig wel landen.

We kwamen uiteindelijk met ruim drie uur vertraging aan in de hoofdstad San Jose. In San José werden we gelukkig nog opgewacht door een door het lange wachten wat vermoeide chauffeur, wat te begrijpen is.

Na een korte rit kwamen we in ons hotel in de stad aan, hotel Fleur de Lys. San Josť ligt op bijna 1200 meter hoogte in de vruchtbare Centrale Vallei (de Meseta Central) en wordt omgeven door hoge bergen en vulkanen. Doordat San Jose op een hoogvlakte ligt heb je nauwelijks in de gaten dat je hier zo hoog zit.

terug Van San Jose naar Tortuguero aan de Caribische kust

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV