Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Van Sarapiqui naar La Fortuna

door Vashna Banarsi, 10 september 2008

Sarapiqui © Vashna BanarsiVandaag moesten we om zes uur verzamelen in het restaurant van de Selva Verde lodge voor een Bird watching tour. Ruim vierhonderd soorten vogels zijn in dit gebied waargenomen, ongeveer de helft van alle in Costa Rica voorkomende soorten.

Na de interessante tour van een klein uur, waarbij de gids uitleg gaf over de vele vogels die we konden spotten, was het ontbijt gereed. Vervolgens hadden we om half negen nog een tour, ditmaal een Nature tour van een kleine drie uur in het privé-reservaat van de Selva Verde lodge. We wandelden door een prachtige natuur en hebben verschillende dieren en vooral veel vogels gezien. Het pad was vrij modderig en glibberig, wat vrij normaal is voor deze periode.

De Arenal vulkaan vanaf het Arenal Springs Resort © Vashna BanarsiNa de tour konden we onze schoenen schoonmaken in de buurt van het restaurant. We namen ruim een uur de tijd om ons klaar te maken en bij te komen van de trekking. Na de lunch pakten we onze spullen in voor ons vertrek naar La Fortuna.

Om iets voor twee uur vertrokken we naar La Fortuna. Het voorbijgaande landschap was wederom prachtig en afwisselend. Na een rit van ongeveer 110 km en een stop onderweg kwamen we om half vijf aan in het Arenal Springs resort in La Fortuna. Vanaf het resort hadden we een schitterend uitzicht op de Arenal vulkaan. De 1633 m hoge Volcan Arenal is precies wat je van een vulkaan mag verwachten en maakte veel indruk. We dineerden in de buurt van het resort.

Van Punta Cocles naar Sarapiqui La Fortuna & de Arenalvulkaan

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV