Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Ontvangst huurauto, naar Punta Cocles aan de Caribische kust

door Vashna Banarsi, 7 september 2008

Tortuguero © Vashna BanarsiNa het ontbijt moesten we om negen uur bij de steiger van de lodge zijn, voor onze terugreis naar Siguirres. Na het inladen van de bagage vertrokken we per boot naar Guapiles, waar onze touringcar voor het vervolg van onze reis al stond te wachten.

Na ons afgezet te hebben in het restaurant Carribean Dish in Siguirres, reed de bus met de andere reizigers door naar hun bestemming. Na hier ongeveer een kwartier te hebben gewacht, kwam een medewerker van het autoverhuurbedrijf al aanrijden met onze huurauto. In het restaurant werd het contract in het kort doorgenomen en werd de auto vervolgens samen met de autoverhuurder geïnspecteerd op schade.

Na alles ingeladen te hebben, konden we vertrekken naar Puerto Viejo de Talamanca (Punta Cocles). De rit duurde ongeveer drie uur, inclusief enkele korte stops onderweg. Onderweg passeerden we vele rivieren, bananenplantages, bedrijven met tientallen containers en niet te vergeten de vele vrachtwagens op de weg. Wat ons opvalt is dat we meer vrachtwagens zien dan personenauto’s.

Punta Cocles © Vashna BanarsiDe weg naar het hotel ging voor een groot deel langs het strand, het laatste stuk naar het hotel ging over een ruigere en ongelijke weg met veel kuilen en hobbels. Na goed opgelet te hebben zien wij het uithangbord van hotel Totem in zicht komen, een klein maar sfeervol hotel.

Na in het hotel ingecheckt te zijn, gingen we maar lekker afkoelen in de jacuzzi. Punta Cocles is naast Punta Uva een van de populairdere stranden bij de badplaats Puerto Viejo. Het vroegere visserdorp Puerto Viejo bleek een gezellige en sfeervolle plek te zijn, met een kleine souvenirmarkt langs de hoofdweg en verscheidene kleine restaurants. We zochten hier dan ook een leuk restaurantje op voor ons avondmaal.

Excursie door Tortuguero Punta Cocles, vrij verblijf

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV