Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis door Costa Rica, naar Sarapiqui

Van Cahuita naar Sarapiqui

Rob en Anita Loos, 2-8-2004

Vlinder © Rob en Anita LoosNa de stranden van de Oostkust staat er vandaag een ritje van 3,5 uur op stapel naar Sarapiqui. Om 08:15 rijden we in rustig tempo weg richting Limon. Bij Puerto Vijo slaan we linksaf en de opgegeven route blijkt ook nu weer prima te kloppen. Om 12:00 arriveren we bij La Quinta de Sarapiqui. De prachtige lodge is een vroegere boerderij die nu wordt beheerd als familiebedrijf voor het toerisme. Hier slapen we helaas maar 1 nacht. We hebben het gevoel weer een stuk van de bewoonde wereld verwijderd te zijn en we lunchen in het restaurant van de lodge. Ook hier weer vriendelijke mensen en een goede service.

Bluejeans kikker © Rob en Anita LoosDe lodge heeft een eigen museum, een vlinder-en kikkertuin en een fraai aangelegde tuin met daarin waterpartijen, allerhande planten en schuilplaatsjes tegen de regen. Achter de lodge loopt een mooie waterstroom waar gezwommen kan worden.

We fotograferen de vlinders in de tuin en zien de eerste Bluejeans gifkikkertjes die zich verstoppen in de Bromelia’s achter de vlindertuin. Deze kikkertjes zijn slechts 1 ½ a 2 cm groot en nauwelijks te zien, ondanks de felle kleurtjes. De groenzwart gevlekte gifkikker, die ietsjes groter is, kunnen we helaas niet vinden. Als om 15:00 de regen losbarst besluiten we te gaan genieten van de mooie kamer met fraaie veranda. De koffie smaakt weer opperbest vandaag!

Het buffet is het restaurant is niet speciaal maar de kok doet z’n best en het komt ons dan ook aan niets tekort. In het winkeltje kopen we nog wat ansichtkaarten en postzegels. De receptie zorgt wel voor de verzending.

S’-nachts worden we wakker van de keiharde slagregen en het dito onweer. Hier in de heuvels is men dit gewend maar voor ons blijft het toch een aparte ervaring, zo dicht onder het onweer.
Deze lodge verdient het om te bezoeken, in de buurt is veel te doen maar helaas kwamen we hier niet meer aan toe.

Cahuita, vrije dag Van Sarapiqui naar de Arenal vulkaan bij La Fortuna

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV