Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis door Costa Rica, Cahuita

Cahuita, vrij verblijf aan de Caribische kust

Rob en Anita Loos, 1-8-2004

Na een zwoele nacht 05:30 wakker en vroeg genieten van de veranda voor de kamer vanwaar we prachtige kolibrie’s zien drinken van de nectar uit de talrijke bloemen in de tuin. En klein paradijsje.

Op ons dooie akkertje rijden we naar de ingang van het Cahuita National Park dat aan het einde van de straat zit, aan de andere kant van het dorp. De entree is gratis en het pad door het park is eenvoudig te bewandelen.

Brutale aap © Rob en Anita LoosLopend op dit pad zien we weer van alles, van allerhande gekleurde krabben tot leguanen en brulapen. Het strand is als in een film, spierwit met blauw water op de achtergrond.Tegen het middaguur bereiken we het het einde van het wandelpad van waaruit je echter nog een heel stuk verder kunt lopen. De zon bakt flink maar de witkopaapjes die afkomen op de toeristen die gaan snorkelen doen ons alle tijd vergeten. De uitdrukking “brutale apen”moet hier geboren zijn want terwijl Anita even niet oplet, probeert een witkopaapje haar rugzak open te maken.
Het grappige beestje heeft zowaar het lipje van de rits in zijn lange vingertjes. Anita had helemaal niks in de haten.

Na wat rondstruinen op de strandjes waar gekleurde visjes in kleine poeltjes rondzwemmen, besluiten we alvast een stuk terug te lopen en een strandje te pikken. Halverwege de route terug naar de ingang moeten we toch een stukje door het water dus dat komt dan goed uit. Van top tot teen bezweet nemen we een frisse duik in de zee die hier erg helder en warm is. Van afkoeling is dus nauwelijks sprake. Het is vandaag zondag en de plaatselijke bevolking kan genieten van een verdiend dagje vrij. Op het strand is het dan ook gezellig druk.

De Caribische kust van Costa Rica © Rob en Anita LoosNa een paar uurtjes zonnen wandelen we terug naar de ingang van het park en drinken wat bij een restaurant. Het is hier gezellig, het drinken goedkoop en er zit zowaar een luiaard in de boom voor ons tafeltje. Wat wil je nog meer?

Op weg terug naar het hotel kopen we nog wat eten en drinken in bij de plaatselijke supermarkt. In het dorp zien we veel backpackers rondsjouwen. Na een paar uurtjes genieten van het zwembad valt de duisternis in en kunnen we langzaam maar zeker weer eens aan eten gaan denken. Het Lonely Planet boekje bejubelt een nationale bekendheid, Miss Edith, befaamd om haar Caribische menu’s. Bij haar restaurantje aangekomen voldoet Miss Edith geheel aan de verwachtingen; een lekkere dikke donkere dame op leeftijd. Niet alleen Miss Edith zelf is dik want haar hele familie helpt mee in de keuken.

Van de genoemde gezelligheid hebben we maar heel erg weinig gemerkt en ook het eten bleek niet wat we bestelde. Jammer genoeg smaakte het ook nog niet zo geweldig en dus schrappen we Miss Edith uit ons eigen boekje.

Van Tortuguero naar Cahuita Van Cahuita naar Sarapiqui

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV