Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rit van Manuel Antonio naar het Monteverde Cloudforest

Van het Manuel Antonio National Park naar het Monteverde Cloudforest

Rob en Anita Loos, 8-8-2004

Vannacht allebei een paar keer wakker geweest vanwege lastige Amerikaanse buren die zo nodig moeten gaan stappen tot diep in de nacht en met een boel lawaai terugkomen en bezig blijven met herrie schoppen. Alsof er een seksfilm draait. We zijn allebei dus al om 5 uur wakker en besluiten het koppel te trakteren op een paar keer flink smijten met de deuren.

Vrachtwagen vol bananen © Rob en Anita LoosOm 08:30 rijden we weer richting Quepos waar we voor 7000 col. de tank nog maar eens volgooien. Het is vandaag zondag en lekker rustig op de weg. Tussen Quepos en Caldera moeten we 2 keer stoppen voor een politiecontrole. Na het overhandigen van de papieren worden we wuivend verder gestuurd. No Problema! Bij de haven doemt het restaurant weer op en dus tijd om te stoppen voor koffie. Snel nog even wat bananenboten en vrachtwagens fotograferen.
De vrachtwagens zijn ouwe bakken uit de VS en mooi om naar te kijken met al dat lawaai en die rookwalmen. Hoor bij het land zullen we maar denken.

Weer terug op de Interamerican Highway worden we gewaarschuwd voor radarcontroles doordat tegenliggers met de lichten seinen. Dank u wel voor de moeite, maar we houden ons keurig aan de maximum snelheid. Met een vaartje van 60 km/u scheuren we op Monteverde af. Bij Sardinal gaan we de weg af en dan begint de ellende. Zo’n 40 kilometer onverharde weg staat ons te wachten. Het eerste stuk is echter asfalt en even denken we dat ze zojuist besloten hebben de weg te asfalteren.

Helaas, voor ons doemt een onverhard pad op met uitstekende stenen en diepe kuilen. Nu vervloek ik het autootje want mijn toch al slechte rug komt flink onder druk te staan. Volgende keer, zo nemen we ons voor, een vettere auto! De route is weer heel erg mooi en gaat bergopwaarts langs open velden, vergezichten en weiden waar koeien grazen en paarden nieuwsgierig kijken naar de voorbijgangers. Het zal nog 2 uur duren voor we door elkaar geschud Monteverde bereiken, het dorp met dezelfde naam als het iets verderop gelegen nevelwoud. We hebben dan 6,5 uur in de auto gezeten, precies zoals in de routebeschrijving staat vermeld.

Bij aankomst weer vragen naar het hotel dat snel wordt gevonden. Het blijkt een hotel in Zwitserse stijl maar onze kamer onder in de kelder ademt weinig van die sfeer uit. Het is er muffig, het stinkt en we hebben geen uitzicht. Tja, soms zit het mee en …. De man van het hotel is ook al ietwat geïrriteerd als we aankomen. Het heeft de tv aanstaan en wil eigenlijk rustig kunnen kijken. Terwijl hij met ons praat houdt hij de TV angstvallig in het oog. Goeie service meneertje! Gelukkig is de juffrouw die hem aflost een stuk vriendelijker.

Monteverde is een klein dorp dat borrelt van activiteit door het toerisme dat op het woud afkomt. Een boel tourbureautjes en een paar restaurantjes, meer is het eigenlijk niet. Toch oogt het gemoedelijk en buiten het echte vakantieseizoen is het er behaaglijk druk. We hebben nog voldoende tijd om wat te doen, het is nog geen middag.

Het Serpentario ($7,50 P.p.) moet ons de mogelijkheid geven te kijken naar het dier waar we al die tijd al angst voor hebben; de Fer-de-Lance. Bij de kassa vragen we of er toevallig ééntje thuis is. Ze hebben een hele grote en dus betalen en naar binnen. Achter glas zien we de dikke jongen al liggen maar de gids neemt ons mee naar een aparte kamer voor een algemene uitleg over de soorten slangen in CR. Dit blijkt erg leerzaam en leuk om naar te luisteren en de tocht langs de terraria is educatief een groot succes.

Op weg naar Monteverde © Rob en Anita LoosWe leren dat een slang niet groot hoeft te zijn om te bijten of te doden maar de dikke Fer-de-Lance of één van de ratelslangen zien we liever ook niet buiten deze zoo.

Met de vierwielaandrijving ingeschakeld rijden we rustig naar de ingang van het nevelwoud zodat we morgenvroeg de weg al kennen. Het wegdek is Spartaans en de rug begint op te spelen. Anita krijgt er zelfs hoofdpijn van.

S’-avonds eten we een goeie Pizza bij Pepe’s Pizza nadat we voor de volgende dag via het hotel een guided toer door Monteverde hebben geboekt ($27 p.p.).

Manuel Antonio National Park, vrije dag Monteverde Cloudforest , vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV