Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis door Costa Rica, Monteverde Cloudforest

Vrije dag in het Monteverde Cloudforest

Rob en Anita Loos, 9-8-2004

Het nevelwoud van Monteverde © Rob en Anita LoosWe moeten vanochtend ook weer vroeg op omdat we al om 07:30 bij het Nationaal Park moeten zijn. Nou is 05:30 wel heel erg ruim maar we worden wakker van de muffe lucht in de kamer, het slappe matras en de vochtige lucht. We nemen ons voor een andere kamer te vragen. Het ontbijt is stevig en lekker en we zijn prima op tijd bij de ingang van het park waar we eerst een slideshow te zien krijgen over de flora en fauna in het park. Het miezert een beetje, hopelijk worden we niet al te nat. Om klokslag 08:00 begint de gids zijn verhaal bij de ingang van het park. Hij laat gelijk wat vogels zien door zijn sterke kijker, waar onder de beroemde quetzal. Met een digitale camera kun je een foto maken van het beeld door de zoeker maar de D70 heeft een te grote lens en dus mislukt dit. Tijdens de opvolgende tocht, die 3 uur duurt, zien van allerlei insecten en vogels en laat de gids ons kennis maken met de specifieke flora en fauna van een nevelwoud. Op het einde is nog een mooie waterval waar we zelfs nog een kolibrie kunnen fotograferen die in een piepklein nestje zit.

Als we om 11:00 terug zijn bij de ingang is het een stuk drukker geworden. We hebben genoten van de tour, het regenen is gestopt en de zon prikt met warme stralen op onze gezichten. Vlak voor de ingang van het park is een kolibrietuin waar potjes hangen met zoetstof. Hier kunnen we in alle rust de kleine vogeltjes vastleggen voor thuis.

Kolibrivoederplek in het Monteverde Cloudforest © Rob en Anita LoosHeel mooi maar eigenlijk niet natuurlijk. Het fotograferen van de kolibries in het wild is zo moeilijk omdat ze maar een fractie van een seconde stilhangen bij een bloem. Wel zie je in heel Costa Rica kolibries in overvloed, in iedere tuin bij ieder hotel.
Bij terugkomst in het hotel beklagen we ons over het bed en krijgen zowaar een betere kamer achter de lobby. Het is wel een beetje gehorig maar een stuk lichter, droger en het bed is veel harder. Een arriverend koppel uit Schijndel krijgt onze kamer en nog dezelfde dag vangen ze een schorpioen. Die moet er die nacht dus ook al hebben gezeten, een prettige gedachte!

Toekan © Rob en Anita LoosDe volgende attractie die we bezoeken is de Skytram. Dit is een kabelbaan die je zelf stil kunt zetten om van de natuur te genieten. In het begin moeten we lachen want we voelen ons net 2 gepensioneerden maar gaandeweg het ritje beginnen we ervan te genieten. Het uitzicht is mooi en er zijn veel bloemen en planten te zien. Als er dan nog een Toekan op nog geen 10 meter naast ons komt zitten is de foto, die we al zo lang wilde maken, heel snel gemaakt. Door de opwinding verlies ik mijn beschermkapje van de lens, een schadepost van 20 euro.

Anita wilde al een week eens in een echte Soda eten. Tegenover de pizzatent was er eentje en dus gaan we daar naar binnen. Ik bestel een hamburger en Anita een rijstschotel met vlees. Beide gerechten smaken heel goed en met een paar pilsjes erbij is het menu kompleet. We hoeven nog geen 6 euro af te rekenen en dus is het experiment meer dan geslaagd. De coffeeshop in de hoofdstraat hadden we ook al eerder gezien en dus ook daar nog even naar binnen. De grote milkshake en de thee van Anita kosten bij elkaar 770 colones, zo’n 1,5 euro. Het eten en drinken zijn dus nog steeds wel erg goedkoop, dit in tegenstelling tot de prijzen voor entree en tours die op de Amerikaanse leest geschoeid zijn.

Bij terugkomst in het hotel nog gebuurd met het NL-stel uit Schijndel, onder het genot van een paar pilsjes. Ook zijn vermaakte zich prima in dit land.

Van Manuel Antonio naar Monteverde Monteverde Cloudforest, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV