Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reis door Costa Rica - Bezoek aan het Monteverde Cloudforest

Monteverde Cloudforest, vrije dag

Rob en Anita Loos, 10-8-2004

Skywalk door de toppen van het Monteverde Cloudforest © Rob en Anita LoosVandaag hebben we vrije dag bij het Monteverde Cloudforest en moeten we de keuze maken tussen een canopytour en een skywalk. Eerder zagen we in het dorp Santa Elena een reisbureau en we gaan op pad voor de skywalk. De canopytours zijn duur en we hebben al spektakel genoeg in het leven. De entree bedraagt $15 p.p. en de skywalk duurt zo’n anderhalf – tot twee uur.

Achteraf bleek dat we de verkeerde hadden gekozen, maar ook deze bleek leuk om te doen. Mooie uitzichten vanaf lange hangbruggen, meer is de skywalk eigenlijk niet. Soms zitten we wel op 70 meter hoogte en dat geeft een mooi zicht op de boomtoppen die begroeid zijn met mossen en bromelia’s. Ook zien we nog een groep brulapen van dichtbij.

Het is inmiddels weer lunchtijd en een bezoek aan een bakkerijrestaurant, op de weg naar het Monteverde Cloudforest, lijkt ons een keer lekker. Binnen ruikt het goed en kun je allerlei broodjes bestellen. Helaas zijn ze niet vers en dat is jammer want we hadden er net zo’n zin in.

Met nog één vrije middag te gaan besluiten we de talrijke kunstgaleries bij Santa Elena te gaan bekijken. De uitbaters zijn allemaal alternatieve buitenlanders die de drukte zijn ontvlucht om hier in alle rust aan hun kunstwerken te werken. De kwaliteit valt tegen en we vinden slechts één mooie galerie waar de prijzen helaas weer veel te hoog zijn. Hier verkopen ze vooral fraai beschilderde meubeltjes en houten maskers.

Zonsondergang boven het Monteverde Cloudforest © Rob en Anita LoosOp de reis terug tanken we de huurauto nog maar eens vol (7700 col.) en als het schemer valt genieten we nog even van de weide achter de tuin van het hotel en schieten we nog foto's van de ondergaande zon boven Monteverde. Eerder die dag kregen we een tip van de Hendriksjes die hetzelfde een dag daarvoor ook hadden gedaan. En inderdaad, het was de moeite waard.

Het diner eten we bij Johnny’s Pizza, een hele nette en gezellige tent met goed eten voor alweer weinig geld.

De 2 dagen Monteverde zijn omgevlogen, een nieuwe uitdaging van onze reis staat ons morgenvroeg weer te wachten; de rit naar Rincon de la Vieja.

Monteverde Cloudforest , vrije dag Van Monteverde naar Rincon de la Vieja

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV