Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis in Costa Rica

Duiken bij Playa del Coco

Rob en Anita Loos, 15-8-2004

Playa del Coco © Rob en Anita LoosHoi, hoi hoi, vandaag is het duikdag. Om 09:00 staan we op het strand te wachten tot de boot ons oppikt. Rich Coast Divers maakt gebruik van een trimaran die ruim van opzet is. Na slechts een kwartiertje varen stoppen we bij een eilandje voor de kust. Aan boord zijn verder nog de kapitein, 2 divemasters, een Italiaan en een groepje giechelende Amerikaanse meiden die weinig duikervaring hebben. De duikspullen worden door de divemasters klaargezet maar we kunnen het toch niet laten om ze nog even te checken.

Als we in het water springen, valt ons meteen op dat het zicht hier niet opperbest is. Het lijkt wel of we de Oosterschelde in duiken. Via het touw dalen we af naar 24 meter, de bodem is opgebouwd uit rotsen waartussen we een parcourtje zwemmen. We zien geen zachte koralen en veel minder tropische vis als bijvoorbeeld in Egypte. Wel zie ik vanuit mijn ooghoeken nog een spotted Eagleray voorbijkomen. Anita mist hem doordat ze opzij gedrukt wordt door onze Italiaanse buddy die met ons meedook. Na 45 minuten is het tijd om weer naar boven te gaan waar koeken en cola wachten op de duikers. Van een veiligheidsstop had de divemaster nooit gehoord en dus hebben we die, op last van onze duikcomputers, maar zelf ingelast. Exact 1 uur na het bovenkomen moeten we weer aankleden voor de 2e duik. Nu gaan we op zoek naar whitetip reefsharks die we dan ook snel vinden. Het zijn flinke, volgroeide exemplaren van minstens 2,5 meter en we kunnen ze tot op een metertje naderen als ze gedrieën op de bodem liggen. Op de terugweg naar het touw laat de duikgids nog even een zeepaardje zien, maar door het gedrang en gedruk van de Amerikanen vergaat ons de lol. Eenmaal boven is het snel terug naar de wal. Onderweg zien we aan het wateroppervlak nog een koppel parende zeeschildpadden. Een uniek gezicht dat we nu voor de 2e keer in onze duikcarrière mogen meemaken.

Met verbazing kijken we ondertussen op onze duikhorloges. Het is nog geen 2 uur en we zijn alweer terug op het strand. We hadden nog wel een derde duik kunnen maken. Voor de volgende dag skippen we het duiken want we hebben inmiddels gehoord dat het niet het juiste seizoen is om Manta’s te vinden bij de Catalina-eilanden. Voor $125 P.p willen we dat risico niet nemen.

S'-avonds genieten we met volle teugen van het diner in het Italiaanse restaurant van het hotel en vallen onze monden open als de eigenaar in correct Nederlands vraagt of we nog een toetje willen. Alexandro blijkt 20 jaar geleden in Woensdrecht gewoond te hebben en spreekt nog steeds goed Nederlands. Al die tijd hebben we moeilijk zitten doen in het Engels en nu dit. We voelen ons een beetje beduveld maar ja, er valt niks op het hotel en het restaurant aan te merken en we hebben gelukkig geen verkeerde dingen in zijn nabijheid gezegd. Wat wel een beetje vervelend is, zijn de slangetjes die s’-nachts door het bed kruipen. Het zijn een soort wormen en Anita vindt het maar niks is heel de nacht op om te voorkomen dat ze in mijn neus of oren kruipen. Als we de volgende dag horen dat ze geen kwaad kunnen laten we het er maar bij, het zal wel bij het land horen.

Van Rincon de la Vieja naar Playa del Coco Playa del Coco, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV