Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Vakantie in Costa Rica - Reis naar huis

Reis van Playa del Coco naar San José, terugvlucht naar Nederland

Rob en Anita Loos, 17-8-2004

Om half acht worden we door Interbus opgehaald bij het hotel in Playa del Coco voor een reis van meer dan vijf uur naar het vliegveld van San José. Snel ontbijten en maar wachten, want ze komen bijna drie kwartier te laat met een auto waar we niet meer in kunnen. Een extra pick-up brengt ons naar Liberia waar we overstappen in een ruimer personenbusje van Interbus die vol met Nederlanders blijkt te zitten. Onderweg is er genoeg tijd om ervaringen uit te wisselen en ook zij zijn erg positief over Costa Rica.

Bij Puntaneras duwt de bijrijder een tape in het cassettedeck en in het Engels krijgen we te horen dat we zo meteen een stop gaan maken. Handig, want de Costaricaanse chauffeur en z’n maat spreken geen woord Engels.

Na een koffiestop en een korte rit komen we om iets over eenen aan op het vliegveld van San Jose. Het inchecken gaat snel maar de gereserveerde stoelen met extra beenruimte schieten er bij in. “U kunt dat thuis wel regelen, maar hier gaat dat toch anders”, verzekert de baliemedewerker van Martinair ons.
Omdat we pas om half zes vliegen hebben we tijd over om te shoppen, te eten en te roken. Gelukkig mag dat laatste in een binnenplaatsje op het vliegveld van San Jose. Souvenirs kopen we niet meer want het is op het vliegveld allemaal niet veel bijzonders.

Met Martinait via Miami terug naar Schiphol© Rob en Anita LoosDe vlucht van San Jose naar Miami start goed op tijd en wanneer het vliegtuig loskomt van de baan zien we meteen het laatste van dit mooie land. Het is slecht weer geworden en de ene na de andere onweersbui zien we door de raampjes van de Boeing 767 onder en naast ons langsglippen. Een flinke luchtzak is het resultaat van al dat slechte weer en met gegil valt het vliegtuig enkele tientallen meters naar beneden. Hierna is de vlucht een fluitje van een cent.

Zo’n 2,5 uur later landt het vliegtuig op het vliegveld van Miami, waar we een tussenstop maken. Hier ondergaan we voor de tweede keer het stomme ritueel van controles door douane en immigratiedienst en de tijd die we hebben om wat te drinken of te eten zijn we kwijt aan het in de rij staan. Die Amerikanen maken nu ook bij ons geen vrienden, terwijl wij toch heel erg VS-gezind waren in het verleden. Wat ons irriteert is de manier waarop en de snelheid waarmee de ambtenaar van de immigratiedienst in Miami zijn werk doet. Voor de situatie hebben we alle begrip.

Ondertussen neem ik alvast de meegebrachte slaappillen in. Anita wacht nog even en dat is achteraf gezien ook verstandiger geweest. Tijdens de controle van de handbagage viel ik zowat om van de slaap. Eenmaal in het vliegtuig val ik als een blok in slaap om enkele uren later wakker te worden van de te krappe zithouding. Anita is dan inmiddels ook in slaap gevallen en dat is vrij uniek.

Playa del Coco, vrije dag Aankomst op Schiphol & Algemene indruk van de reis

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV