Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis per huurauto door Costa Rica

Van het Rincon de la Vieja National Park naar Playa del Coco

Rob en Anita Loos, 14-8-2004

Playa del Coco zou befaamd zijn om zijn duikstekken. Vol goeie moed gaan we op pad want we hebben zin om te duiken. Als we echter wegrijden bij de ranch blijkt Anita haar bril kwijt te zijn. “Waarschijnlijk laten liggen bij de blauwe poel”, zegt ze en dus in marstempo nog even een sprintje getrokken. En met succes want de bril ligt nog gewoon op de rand van het bankje bij de waterval. Doorweekt van het zweet stoppen we weer in Liberia voor een koude cola waarna we 3 kwartier later, na een korte rit met onze huurauto, aankomen in Playa del Coco.

Playa del Coco © Rob en Anita LoosHet hotel ligt iets van de weg maar ziet er heel mooi uit, een beetje in mediterrane stijl en kleur. De uitbater is een Italiaan en wijst ons de weg naar het duikcentrum waar we afspraken maken voor de volgende dag. We besluiten 2 duiken voor de kust van Playa del Coco te maken ($65 P.p) en voor overmorgen in te schrijven voor de Catalina-eilanden ($125) waar de kans om Manta’s te zien groot is. We hebben onze eigen duikspullen thuisgelaten en moeten dus huren. In tegenstelling tot eerdere ervaringen zien de spullen van de duikschool er goed uit. Het is nagenoeg nieuw spul en ook de uitleg en hulp bij het passen is goed verzorgd.

Waarschijnlijk heeft er toch nog een schorpioentje kans gezien Anita te bijten toen ze haar pak paste. Een dikke enkel is gelukkig het enige gevolg. Zouden we dan eindelijk eens een goeie duikschool hebben gevonden? Het is wel zo dat we samen al meer duiken hadden als de hele duikschool bij elkaar. We hoeven ons dus geen zorgen te maken voor de dag van morgen.

Vandaag is ook de dag dat we de huurauto weer in moeten leveren. Om 13:00 komt men naar het hotel maar volgens Alexandro is het beter de sleutels aan hem te geven omdat ze soms een halve dag te laat komen. Eenmaal op het strand van Playa del Coco is het toch geen lekker gevoel dat er straks plotseling toch iets met de auto blijkt te zijn en dus weer maar naar het zwembad terug. Een dikke 2 uur te laat komen ze de huurauto ophalen. Alles is in orde gelukkig. Bij het zwembad is men juist bezig een nieuwe klas Open Waters voor het eerst te laten proeven aan het ademen onder water.

Zonsondergang bij Playa del Coco © Rob en Anita LoosVol bewondering kijken we toe naar de professionaliteit van de Amerikaanse duikinstructeur. Petje af, alles gaat volgens het boekje.

Tegen de schemering nemen we plaats in het restaurant dat in de hoofdstraat aan zee ligt. De zonsondergang is prachtig en het eten wederom voortreffelijk.

Morgen gaan we terug voor wat foto’s. Het begint ondertussen ééntonig te worden maar het was weer een geweldige dag. Het strand van Playa del Coco valt een beetje tegen; leeg, zwart zand en troebel water.

Rincon de la Vieja National Park, vrije dag Duiken bij Playa del Coco

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV