Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis door Costa Rica

Vrije dag in het Rincon de la Vieja National Park

Rob en Anita Loos, 12-8-2004

Te paard naar het Rincon de la Vieja National Park © Rob en Anita LoosHet wordt vandaag spijkerbroekendag want de paarden voor onze ruitertocht door het Rincon de la Vieja National Park staan al voor ons klaar. Omdat we de grote toer geboekt hebben, mogen we samen met een gids mee (Albino). Lekker rustig dus en we schijnen alle tijd van de wereld te hebben, afgaande op het tempo van de paarden. We rijden een dik uur langs beekjes door de groene natuur richting het nationale park.

Bij de ingang parkeren we de paarden en Albino gaat ons voor naar de kassa. Hij zal ook in het park gidsen en dat wisten we helemaal niet dus we hebben, net als met het weer, alweer een meevaller.

Albino weet duidelijk de weg en ondanks de taalkloof (hij spreekt geen woord Engels maar wij ondertussen wel een klein beetje Spaans) weet hij ons telkens weer iets nieuws over het bos en de vulkaan te vertellen. Ook zoekt hij constant naar beestjes en met succes want al snel zien we een hele grote spin. Het is geen vogelspin maar de 10 cm doorsnede van dit beestje dwingt respect af.

Modderpoel © Rob en Anita LoosAlbino brengt ons bij de heetwaterpoelen, modderputten, stoomgeisers en het blauwe meer. Soms vergeet hij even dat wij op vakantie zijn en hij aan het werk is en moeten we hem afremmen in snelheid. Rond het middaguur zijn we vermoeid maar voldaan want we hebben zowat alles van het park al gezien. Een trip naar het kratermeer is jammer genoeg vanwege het regenseizoen niet mogelijk.

Te paard gaan we in draf naar de volgende attractie, alweer een waterval. Na een flinke klim bereiken we het meertje aan de voet van de 65m hoge waterval. Ook hier is het weer heerlijk badderen geblazen.

Rincon de la Vieja National Park © Rob en Anita LoosNa een klein uurtje is het welletjes en wacht ons nog een verrassing. Albino rijdt naar de modderputten midden in het woud waar je een modderbad kunt nemen van vulkanische modder. Het is 30 graden maar Anita gaat toch eerst in de sauna voordat ze met modder zal worden ingesmeerd. Ondertussen verzin ik maar een smoesje; ik zal wel foto’s maken. Na 20 minuten sauna staat ze even later, helemaal ingesmeerd met modder, als een pygmee uit donker Afrika op te drogen langs het warme zwembad dat gevuld is met heet water uit de grond. Hierna moet ze ook nog in een bak met koud water. Ze zegt dat ze er van genoten heeft en dat haar velletje na afloop lekker aanvoelde. In ben nog steeds blij dat ik de fotograaf was die dag.

“Time flies when you’r having fun”. Het is alweer 14:30 als we aan de terugtocht naar de haciënda beginnen. Onze spieren lijken te protesteren als we in draf door de weiden rijden met een fraai uitzicht op de vulkaan. Terug op de haciënda toch eerst maar even een douche gepakt want we zijn niet gewend aan de paardeluchtjes en de vulkanische modder. We zijn er allebei van overtuigd dat deze dag één van de hoogtepunten van de vakantie is geworden. Slapen doe je er in ieder geval goed van.

Van Monteverde naar Rincon de la Vieja Rincon de la Vieja National Park, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV