Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis door Costa Rica

Van Sarapiqui naar de Arenalvulkaan bij La Fortuna

Rob en Anita Loos, 3-8-2004

Kikker © Rob en Anita LoosIn de regen probeer ik om 05:00 s’-morgens de kikkertjes nog eens op de foto te krijgen. Als we rond half negen op pad gaan blijkt de bewegwijzering naar La Fortuna niet altijd aanwezig. De bordjes naar de vulkaan volgen lijkt nog de beste optie. Het regent ondertussen pijpenstelen en dus moeten we goed opletten dat we niet verdwalen.

Nog ruim voor de lunch arriveren we in hotel Las Tacotal, op 10 minuten rijden van La Fortuna. Waar menig Nederlander ons al voor waarschuwde is werkelijkheid; De vulkaan is gedompeld in dikke wolken en in zijn geheel niet te zien. Het huisje is weer netjes en van alle gemakken voorzien, met een mooi uitzicht op de vulkaan. We maken ons zorgen over de komende dagen want het zou toch wel heel erg jammer zijn als we het spektakel van een werkende vulkaan zouden missen.

De Arenal vulkaan bij La Fortuna © Rob en Anita LoosOmdat de weergoden ons nog steeds goed gezind zijn klaart het op als we goed en wel in La Fortuna zijn aangekomen. Op de weg langs de vulkaan barst het van de hotelletjes en eettentjes en vanavond gaan we ons tegoed doen aan een dikke steak, zo nemen we ons voor. Het middagprogramma wordt gevuld met een bezoek aan het observatorium dat een kleine 15 km verderop ligt. De weg er naartoe is aardig maar dan is dan ook het hoogtepunt van het bezoek. Ook vanaf het observatorium is de vulkaan niet te zien en de belangrijkste attractie wordt gevormd door een PC in een kaal kamertje met daarop een seismografische weergave van de vulkaan. Het bulderende geluid buiten het kamertje doet de grafiek ver uitslaan; de vulkaan laat zich horen!

Bij het observatorium is een lodge. Aan de receptionist vragen we wat info over wat er zoal te doen is in de omgeving. Een nutteloos gesprek want de man vertelt nauwelijks iets en hecht meer waarde aan z’n gasten. We vragen ons af wat we hier doen en besluiten terug te rijden naar beneden waar we een bord zien van een Nationaal Park. De man aan de poort spreekt geen woord Engels en het wordt ons niet duidelijk wat we te zien krijgen als we per persoon de $6 entree betalen. Dan maar naar de watervallen van La Fortuna toe.

Waterval bij La Fortuna © Rob en Anita LoosIn het dorp vinden we weer geen wegwijzer en na wat vragen rijden we een 5 km lang, onverhard pad op naar de ingang van de waterval. Hier moeten we weer $6 P.p betalen aan de familie die het land beheert. Ze doen goede zaken want het is er druk en ze hebben nauwelijks kosten. Via een glibberig pad en trappen zakken we diep het dal in tot we bij de rivier aankomen. Hier stort een grote hoeveel water zich met donderend geweld naar beneden.

Zwemmen is te gevaarlijk en het begint weer te miezeren. Ook de klim naar boven is weinig uitnodigend en als we net weer boven zijn begint het weer te hozen. We hadden weer geluk vanmiddag.

De beloning in de vorm van een steak krijgen we tijdens het diner in een steakhouse iets buiten het hotel. Het nieuws op CNN herinnert ons weer aan de werkelijke wereld en we besluiten snel naar bed te gaan.

Van Cahuita naar Sarapiqui La Fortuna & de Arenalvulkaan, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV