Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis Costa Rica

Vlucht naar San José, de hoofdstad van Costa Rica

Rob en Anita Loos, 27-7-2004

De take-off staat gepland voor 10:30 en dus moeten we al om 07:30 op Schiphol zijn (3 uur voor vertrek). Na een uitgebreid ontbijt staan we, na een korte busrit vanuit het hotel, binnen 10 minuten in de vertrekhal. Bij de incheckbalie van Martinair hebben we de pech dat we een extra controle op de koffers krijgen. Omdat de beveiligingsman 2 jaar eerder mijn keurig ingeruimde koffer ook als eens op z’n kop gooide, kregen we enige respijt en mochten we zelfs inchecken bij de starklasse. De vriendelijke medewerkster van Martinair was zo aardig om ons goeie stoelen te geven met veel beenruimte. De scheelt een stuk op zo’n lange reis. Deze waren trouwens maanden tevoor al gereserveerd en stonden keurig in het systeem.

Na de nodige extra controle’s kiezen we rond half 12, met een ruime vertraging, het luchtruim. Vanuit de Boeing 767-300ER (Extra Range) nemen we afscheid van onze auto die we door de wolken nog net op de parkeerplaats kunnen zien staan.

We vliegen precies over Londen en steken uiteindelijk loodrecht de grote plas over richting Miami. Das een hoop water om over te steken op 2 motoren! De service aan boord is prima, het eten goed en het kleine beetje extra beenruimte zorgt verder voor een prettige vlucht. Precies 9 uur later landen we in de regen op Miami waar we een boel controles en veiligheidsprocedures moeten volgen om vervolgens in een terminal te worden gestald. Dit slaat nergens op en vanwege nog eens een extra controle op het vliegtuig lopen we nog wat extra vertraging op. Voor de rokers onder ons; ten strengste verboden en niet mogelijk in de terminal. Nog even zweten dus!

Eindelijk kan dan het 2e gedeelte van de reis beginnen die nog zo’n kleine 2 ½ uur gaat duren. Via de Florida Keys, die prachtig afsteken tegen het lichtblauwe water, vliegen we dwars over Cuba om vervolgens de Caribische zee over te steken. Bij Nicaragua vliegen we weer boven land om af te zakken naar het zuiden. De landing om 17:00 uur op San José is zacht maar door de zware bewolking moeilijk vanuit de stoel te volgen.

Wat meteen opvalt is de gemoedelijkheid en vriendelijkheid waarmee de douane en immigratiebeamtes de passagiers verwelkomen. Geen stugge gezichten of hard geschreeuw zoals op Amerikaanse vliegvelden, maar vriendelijk ogende beambten die snel en zaakgericht te werk gaan. We staan dan ook al snel buiten waar een medewerker van de agent van Travelmarker Reizen ons al met een naambordje staat op te wachten. Heel erg gemakkelijk allemaal. Met een busje worden we na een klein half uurtje rijden afgezet in Hotel Balmoral, midden in het hart van San José. Op de 7e verdieping is het restaurant waar we nog een cocktail en een biertje drinken. De vermoeidheid van de reis zorgt er echter voor dat we, nadat we nog snel even een fles water hebben gekocht in een supermarkt in de hoofdstraat, al snel in slaap vallen. Op straat klinken de klanken van de straatmuzikanten die menig serenade brengen aan de toeristen. Overigens, vrijwel overal in Costa Rica is het publieke water prima te drinken. Hier en daar zit er een chloorsmaakje aan maar ook dat went. Flessen bronwater zijn goedkoop en overal verkrijgbaar.

  San Jose, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV