Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis Costa Rica

Van het Tortuguero National Park naar Cahuita

Rob en Anita Loos, 31-7-2004

Vandaag verlaten we met dezelfde boot weer het park en krijgen we de huurauto uitgereikt bij restaurant Rio Danta, waar we eerder deze week al eens ontbeten. Henry heeft voor ons geregeld dat we de auto bij de Carribean Dish kunnen ophalen. Dit scheelt ons zo weer 100 km.

Als we bij het restaurant aankomen staat er al een auto klaar maar deze is echter voor een ander stel bestemd. Die van ons is onderweg en na een kleine 10 minuten staat onze Daihatsu Terios ook voor de deur. Het is weer erg warm vandaag en we popelen om de airco in te kunnen. De overdracht verloopt prima en als we om 13:15 op weg gaan naar Cahuita voelen we ons verlost van de druk van het groepsreizen. Het rijden blijkt alles mee te vallen maar dat kun je helaas van de auto niet zeggen. Een klein autootje met veel te weinig vermogen, te korte stoelen en een rammelende achterklep. Om de koffers op te bergen moet de achterbank omlaag en ligt alles in het zicht. De weg zit heel vaak vol gaten (potholes) die soms wel 30 cm diep zijn. Ook het vrachtverkeer is opdringerig en roekeloos. Voor de rest rijdt iedereen erg bedaard naar Nederlandse begrippen.

Bij Limon zien we de bananenfabrieken van de bekende merken als Dole en Del Monte opdoemen langs de weg. In de stad slaan we rechtsaf richting het Zuiden. De weg wordt snel slechter en slechter en met ogen op steeltjes tuffen we met een vaartje van 60km/u kriskras over de weg.

Cahuita blijkt een gehucht te zijn waar zelfs de hoofdstraat bestaat uit een onverhard pad. Na enige vragenspelletjes komen we aan bij de Atlantida Lodge die vlak bij het strand ligt. In eerste instantie lijkt het weinig soeps maar al snel voelen we ons hier thuis. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en zien er heel anders uit dan de rest van de bevolking. Ook het Engels klinkt heel anders dan we gewend zijn.

Hier wonen de afstammelingen van de Jamaicaanse slaven en dat is aan de typische sfeer duidelijk te merken; reggeamuziek, rastakapsels en een langzaam tempo geven blijk van de typisch Jamaicaanse sfeer.

Het strand bij Cahuita © Rob en Anita LoosOnze eerste kennismaking met de bevolking is wel een bijzondere; Op het strand wil een man ons een luiaard laten zien. Na wat zoeken krijg ik argwaan en probeer de vreemde vogel af te schepen. Natuurlijk wil de man wel eerst een kleine vergoeding, hij heeft immers voor ons gewerkt. Nadat ik hem duidelijk maak dat ik me niets kan herinneren van een contract verdwijnt hij met enige tegenzin.

Het klimaat in Cahuita is heel erg vochtig en heet en tot overmaat van ramp hebben we ook nog eens geen airco de komende 2 dagen. Alles in de koffer is klammig geworden en met alleen een waaiertje gaan we dat niet droog krijgen. Wel zijn er volop koffie en bananen. Het diner nuttigen we bij een pizzeria waar geen gasten zijn maar die wel gezellig is ingericht. Als we s-ávonds nog wat drinken aan de bar bij het zwembad zien we prachtige kikkers in de planten zitten. Een Duitse toerist wijst ons nog een “slow” die aan de electrokabels is gaan hangen. Dit levert weer prachtige foto’s op!

Tortuguero National Park, vrije dag Cahuita, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV