Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Rondreis Costa Rica

Excursie door het Tortuguero National Park

Rob en Anita Loos, 30-7-2004

Tortuguero National Park © Rob en Anita LoosWe beginnen vandaag met een boottocht door het park en dus zal Henry ons om 05:00 komen wekken. We zijn echter alweer eerder wakker en genieten van een bak koffie en een sigaretje. Om 06:00 vertrekt de boot. Bij de ingang van het park betalen we ieder $7 en kunnen op weg voor onze eerste wildshow. Al na de eerste meters is het raak, een troep apen in de bomen. Vervolgens worden we gepasseerd door een flinke krokodil en hoe verder we het park invaren, des te meer dieren we te zien krijgen.

Henry weet alles feilloos aan te wijzen en als we terugkomen bij de lodge bevat de digitale camera al prachtige foto’s van leguanen, toekans, allerhande soorten vogels en geweldige uitzichten over waterpartijen en primair oerwoud.

Krap om 08:00 zijn we weer terug waar we de opdracht krijgen te haasten met het overvloedige ontbijt. Tijd om bij te komen is er niet want om 10:00 staat Henry alweer klaar voor een tochtje naar Tortuguero Village. Een bezoekje aan de kleine souvenirwinkeltjes hoort erbij en we wandelen terug over het strand waar Henry ons laat zien waar de nesten van de schildpadden zich bevinden. Na de lunch doen we ook nog een korte jungletocht maar dit stelt weinig of niets voor.

Excursie door het Tortuguero National Park © Rob en Anita LoosOm 15:00 uur moeten we weer op pad voor de 2e boottocht door de jungle. Nu gaan we wat verder het woud in en we zien o.a. een visotter, diverse vogels en een kaaiman die naast de boot een show opvoert met 3 zoetwaterschildpadden. Een vogel met zelfmoordneigingen paradeert voor de neus van de kaaiman. Het water is spiegelglad en de bomen weerspiegelen op het wateroppervlak. Het wordt een schitterende tocht met veel uitleg over de flora en fauna!

Op de weg terug naar de lodge ben ik weer zo stom mijn zonnebril te verliezen. Hopelijk is er een aap gelukkig mee.

De avonduren worden luierend doorgebracht in de tuin en bij het zwembad waar prachtige kikkers tussen de bladeren van de planten verscholen zitten. De groep die vanavond op pad zal gaan naar het strand heeft minder geluk, zo zou later blijken; die avond kwamen er geen schildpadden en op weg terug naar de lodge breekt er een zware onweersbui los. Wij vonden het wel leuk om hier vanaf de veranda naar te kijken.

Wij benadrukken dat de Mawamba Lodge een prima keuze is van de organisatie. Alles is goed geregeld, het eten is prima en de service grandioos. Toen ons toilet het begaf was de manager binnen een minuut ter plaatse om de boel te repareren. Hij maakte zelfs de vloer nog schoon en waar kom je dat tegenwoordig nou nog tegen?

Van San Jose naar Tortuguero Van Tortuguero naar Cahuita aan de Caribische kust

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV