Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 4 - 3 februari 2004 - Bezoek aan het Gandoca Manzanillo National Park

Canas Dulces © Gerrie van Dijk & Henk van MaarenWe regelen ’s ochtends een trip naar het park Gandoca Manzanillo met een lokale gids. Om 11 uur meldt hij zich. Junior blijkt een onvervalste rastafari met Jamaicaans accent: “Ja man”. Hij legt uit dat zijn ouders immigranten uit Jamaica zijn, niet ongebruikelijk in deze omgeving.
We stappen in zijn auto, waarmee we naar de ingang van het Gandoca Manzanillo National park zullen rijden. “Is er iets dat jullie graag zien willen?” vraagt hij. We zeggen dat we alles mooi vinden, maar dat een luiaard heel speciaal is omdat we die nog nooit in het wild gezien hebben.
Meteen trapt hij op de rem en wijst naar boven. We stappen uit en inderdaad in de boom boven ons hoofd zit een drie-tenige luiaard, die ons slaperig aanstaart.
Het blijkt een voorproefje voor de overvloedige hoeveelheid dieren en planten die hier te zien zijn. Junior weet ze te vinden en kan er ook nog een verhaal bij vertellen. We genieten.
Later verkennen we het strand en rusten wat uit bij het zwembad. Dit hotel is eigenlijk best gerieflijk. De weinige overige gasten zijn vrijwel uitsluitend Tico’s. Dat geeft er een authentiek sfeertje aan.

Van San Jose naar Punta Uva Van Punta Uva naar Sarapiqui

Travelmarker Reizen

 

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV