Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 15 - 14 februari 2004 - Van het Monteverde Cloudforest naar de Golf van Nicoya

Vandaag gaat het weer naar beneden. La Ensanada lodge is het reisdoel. De routebeschrijving is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk komt dat omdat er inmiddels een paar aanwijzingen ter plaatse zijn bijgekomen. We zoeken zelf een goede route. Het vinden van een route blijkt geen probleem te zijn. Helaas zit er opnieuw een stuk onverharde weg in. Na aankomst hebben we van het dagenlang schrapzetten tegen al dat gehobbel pijnlijke buikspieren!

Ensenada Lodge © Gerrie van Dijk & Henk van Maaren De lodge is schitterend gelegen en we kijken uit over de Golf van Nicoya. De sfeer is hier buitengewoon ontspannen en we voelen ons hier direct thuis.
Tegen het vallen van de avond zitten we nog wat op het terrasje voor onze “cabina”. Binnen een half uur zien we hier een stuk of acht vogelsoorten, die we zelfs na twee weken Costa Rica geen van alle eerder gezien hebben. Het meest opvallend is de “turquoise browed motmot” met zijn bizar gevormde staart en spectaculair gekleurde verenpak. Op een boomtak, recht voor onze cabina, laat hij zich uitgebreid bewonderen.

Luchtwortels © Gerrie van Dijk & Henk van MaarenDag 16 - 15 februari 2004 - De Golf van Nicoya

We hebben gereserveerd voor een boottocht door het mangrovebos. Aangezien de grote groep Nederlanders die eveneens in de lodge verbleef vanochtend is vertrokken, hebben we boot en bemanning voor onszelf. Het wordt een ontspannen tocht, waarbij we onder meer zien hoe een zeearend met zijn klauwen een vis uit zee plukt.
Bij terugkomst stellen we vast dat er opnieuw een grote groep Nederlanders in de lodge is neergestreken. Vers uit Nederland gearriveerd.
Wij voelen ons inmiddels ware veteranen. Vooral wanneer we onze landgenoten s’avonds onder grote hilariteit schrikkerig weg zien duiken voor de rakelings over de hoofden scherende vleermuizen en mega-sprinkhanen.
Ons uurtje vogeltjes-kijken levert opnieuw een handvol niet eerder geziene vogelsoorten op.

 

Van Rincon de la Vieja naar Monteverde Van de Golf van Nicoya naar Manuel Antonio

Travelmarker Reizen

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV