Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 8 - 7 februari 2004 - Van La Fortuna naar Playa Ocotal

We ontbijten samen met het Canadese echtpaar (voorouders natuurlijk afkomstig uit Nederland) en nemen er ruimschoots de tijd voor.
Dan is het weer tijd voor vertrek. Doel is Playa Ocotal in de provincie Guanacaste. We zijn gewaarschuwd voor het slechte wegdek van een deel van het traject. Niet ten onrechte, we vorderen langzaam, maar de omgeving vergoedt het alleszins.

neusbeertje © Gerrie van Dijk & Henk van Maaren Langs de kant van de weg loopt een merkwaardig diertje. We stoppen om te kijken. Onmiddellijk komt het diertje naar ons toe en gaat zelfs op z’n achterpootjes staan. We herkennen een neusbeertje. Klaarblijkelijk gewend aan verkeer, mensen en vrijgevigheid. We maken echter alleen een foto.
Mensen zijn voor dieren meestal slecht nieuws. Ze doen er beter aan argwanend te zijn. Daarom belonen wij het in ons gestelde vertrouwen niet en geven hem niets. In het machteloze besef dat de kans groot is dat het argeloze gedrag van dit zeer aaibare neusbeertje hem in de nabije toekomst z’n leven gaat kosten, rijden we verder.

We vinden de ingang van het Ocotal Beach Resort niet zo gemakkelijk, maar het blijkt de moeite waard te zijn. Het uitzicht vanuit de kamer is werkelijk adembenemend. Net zoals elders blijkt ook hier de reservering prima te kloppen.

Bezoek aan Cano Negro Playa Ocotal, vrij verblijf

Travelmarker Reizen

 

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV