Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 17 - 16 februari 2004 - Van de Golf van Nicoya naar Manuel Antonio

“Goodbye Ensanada lodge”. Misschien niet het mooiste en meest luxueuze hotel, maar zeker het meest sfeervolle. We rijden langs de kust naar het zuiden. Wanneer we Puntarenas eenmaal voorbij zijn wordt het landschap werkelijk schitterend.
We onderbreken in de badplaats Jacó voor een verfrissing en wat boodschappen. De uitstekende, fraai verpakte Costaricaanse koffie kun je namelijk niet alleen in souvenirwinkeltjes krijgen, maar ook in de supermarkt. Veel goedkoper uiteraard. In het zeer toeristische Jacó is het druk. Veel toeristen uit binnen- en buitenland.
Voorbij Jacó verandert het landschap. Eindeloze landerijen met oliepalmen.
We passeren Quépos en vinden ons hotel aan het eind van een steil omhooglopend grindpad van slechte kwaliteit. Hotel El Parador blijkt heel luxueus te zijn. Ook hier wordt ons meteen bij aankomst een welkomstdrankje in de hand geduwd.
We hadden ons voorgenomen van hieruit geen tochten meer te maken, maar uitsluitend te proberen om nog wat kleur op onze bleke Hollandse winterlijven te krijgen. Aan de rand van het zwembad beginnen we daar direct na aankomst mee.

Dag 18 - 17 februari 2004 - Manuel Antonio National Park

Vlak achter het hotel bevindt zich een kleine baai met een helder wit strand. Te voet moet je langs een steil afdalend pad door een strook bos om er te komen. Er zijn maar weinig mensen op het strand. Wel is het er schroeiend heet. Alleen in de schaduw van de bomen is het uit te houden. Verbijsterend genoeg ligt de temperatuur van het oceaanwater boven je lichaamstemperatuur.
Wanneer we ons s’avonds omkleden voor het diner valt de elektriciteit uit. We behelpen ons met een zaklantaarntje. Op die manier vinden we ook de auto, waarmee we naar Quépos willen rijden. We zijn het terrein van het hotel nog maar nauwelijks af of we zien iets vreemds op de weg lopen. We stoppen en in het licht van de koplampen zien we een miereneter die traag de weg oversteekt en in het struikgewas verdwijnt.
In Quépos blijkt de storing in het elektriciteitsnet inmiddels opgelost te zijn. We eten in een sfeervol Mexicaans restaurantje.

Dag 19 - 18 februari 2004 - Manuel Antonio National Park

Zwembad © Gerrie van Dijk & Henk van MaarenVandaag dezelfde routine als gisteren. Het strand is nog stiller dan de dag ervoor. In de schaduw van een boom is het heerlijk. Zo nu en dan ruiken we vaag de typische “dierentuingeur” die meestal de aanwezigheid van apen verraadt. We zien ze echter niet.
Later dwingt de opkomende vloed ons naar een andere boom te verhuizen. Ook hier weer die apenlucht. We kijken nog maar eens omhoog… en kijken recht in het gezicht van een doodskopaapje. Recht boven ons zit een hele zwerm. Ze zijn bang en nieuwsgierig tegelijk. Eén voor één komen ze naar ons kijken en vluchten dan geschrokken van hun eigen moed weer tussen de bladeren. Dat gaat een half uurtje zo door.
In de middag zitten we op een schaduwrijk terras bij het zwembad. Op z’n dooie gemak scharrelt een leguaan van zeker een meter lang tussen de tafeltjes door. Niemand slaat er acht op.

Hoewel de meeste hotels betrekkelijk leeg waren geldt dit niet voor El Parador. De streek rondom het Manuel Antonio National Parkis erg toeristisch.
Desondanks zien we gewoon vanaf het balcon van onze hotelkamer iedere dag een handvol vogelsoorten die we nog niet eerder gezien hadden en waarvan sommige oogverblindend mooi gekleurd zijn.

Golf van Nicoya Van Manuel Antonio naar San Jose

Travelmarker Reizen

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV