Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 9 - 8 februari 2004 - Playa Ocotal

Deze dag is wat ons betreft voor luieren. Met sunblock, handdoeken en boeken installeren we ons bij het grootste zwembad. Maar na een uur houden we de permanente herrie van de populaire muziek uit de luidsprekers niet meer vol. Hoewel ze de knop van de muziekinstallatie gevonden hebben slagen we er niet in het personeel duidelijk te maken dat wij het geluid van de wind in de bomen, de golven op het strand en de vogels in de lucht eigenlijk veel mooier vinden. En dat we niet de halve aardbol rondgereisd zijn om dezelfde banale muziek te horen waaraan in ons eigen land al nauwelijks is te ontsnappen. Gelukkig zijn er in het resort nog meer zwembaden. Vlak naast de bar treffen we er één die er verlaten en zonder herrie bij ligt.

Het laatste uur voor zonsondergang zit ik nog wat op het terrasje voor onze kamer. Een grote leguaan kuiert op z’n gemak voorbij. Even later zie ik een school dolfijnen voorbij zwemmen. Nog later kruipt een eekhoornachtig diertje de treden naar het terras op. Op nog geen meter afstand snuffelt ie nieuwgierig rond. Aan de zwarte vacht met de witte streep langs de flank herken ik nu een stinkdier. Kalmpjes verdwijnt ie weer.

Dag 10 - 9 februari 2004 - Playa Ocotal

Ook vandaag hebben we het zwembad voor onszelf. Het is opvallend hoe rustig het in de meeste hotels is. Alleen de Selva Verde lodge was redelijk bezet. De overige waren bij lange na niet vol. Ik weet geen verklaring, tenslotte is dit het droge seizoen, Costa Rica is oogverblindend mooi en de toeristenvoorzieningen zijn heel behoorlijk.
Tijdens het ontbijt kijken we uit over de oceaan en we zien van het wateroppervlak een immense school vissen opspringen die waarschijnlijk door een grotere broer opgejaagd worden. Op het terras ontwaren hotelgasten een grote leguaan, die vanaf het restaurantdak op ons neerziet. Snel wordt een keer of zes dezelfde foto gemaakt. Desgevraagd verklaart de serveerster dat ‘ie daar iedere ochtend zit en dat ze hem de naam “Godzilla” gegeven heeft.

Van La Fortuna naar Playa Ocotal Van Playa Ocotal naar Rincon de la Vieja

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV