Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 5 - 4 februari 2004 - Van Punta Uva naar Sarapiqui

Apenstaartvaren © Gerrie van Dijk & Henk van Maaren"Daar komt een wel erg zware vrachtwagen voorbij”, is de gedachte waarmee ik ontwaak. Dan realiseer ik me dat we in’t geheel niet bij een weg in de buurt zijn. Maar het bed staat heftig te schudden. De hele kamer zwiept krakend heen en weer. Aardbeving!.
Meteen is het weer stil. Snel springen we uit bed, wurmen ons in wat kleding en stormen naar buiten. Onze hotelkamer heeft uitzicht op het tennisveld. Daar spelen een paar Tico’s, voordat de daghitte toeslaat, onverstoorbaar een partijtje tennis. Een geruststellend schouwspel. Later horen we dat het epicentrum van de aardbeving in Panama heeft gelegen en daar voor wat schade heeft gezorgd.
Vandaag vertrekken we vroeg voor de rit naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Onderweg komen we in een file te staan. Een gekantelde vrachtwagen verspert de doorgang. Het ziet er luguber uit.
We vinden de Selva Verde lodge zonder problemen. De zeer ruime kamers zijn gebouwd in een soort blokhutten op hoge palen. Die liggen in een parkachtig bos, dat zindert van het leven.
Voor het donker wandelen we door het park. We komen ogen tekort. Heel bijzonder zijn de piepkleine, fel gekleurde kikkertjes die hier en daar voor ons uit springen.

Bezoek aan Gandoca_Manzanillo Van Sarapiqui naar La Fortuna

Travelmarker Reizen

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV