Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

Aankomst San José

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 1 - 31 januari 2004 - Aankomst in Costa Rica

De dag begint al vroeg. Om 6.30 u staat de taxi voor de deur om ons naar Amersfoort Centraal te brengen. De trein brengt ons naar Schiphol. Het vliegtuig vertrekt redelijk op tijd.
De eerste tussenlanding is in Chicago. Met dank aan de strijdvaardigheid van orthodoxe moslims worden we hier aan uitvoerige veiligheidscontroles onderworpen.
De tweede tussenlanding is in Mexico. Ook hier uitgebreide veiligheidscontroles.
In San José worden we keurig opgewacht door de transferbus. De eerste indruk tijdens de rit; vooral zomerse warmte. Lokale tijd 02.00 uur stappen we ons hotel binnen.
Het slot van één van onze koffers blijkt te zijn vernield. Een keurig briefje van de Amerikaanse immigratiedienst blijkt aan de bagage te zijn toegevoegd. Er wordt om begrip gevraagd, maar het venijn zit in de staart. Een “disclaimer” wijst iedere financiële verantwoordelijkheid af. Ik overweeg Osama bin Laden de rekening te sturen.

Dag 2 - 1 februari 2004 - San José

San Jose © Gerrie van Dijk & Henk van MaarenDankzij de jetlag hebben we er geen moeite mee de dag vroeg te beginnen. Na het ontbijt laten we ons per taxi naar San José brengen. Iemand had ons de koffieshop in het antieke hoofdpostkantoor aanbevolen. Deze blijkt echter gesloten te zijn (zondag!). Banken zijn uiteraard eveneens gesloten. Zou een geldautomaat onze pasjes accepteren? Het is even wennen aan de exotische menu-opties maar dan pinnen we zonder problemen een stapel colones.
Tijd voor een consumptie. We zien een CocaCola uithangbord. Het zaakje ziet er armoedig, maar zeer authentiek uit. Precies wat we zoeken. De ober is uiterst vriendelijk en maakt op verzoek een foto van ons beiden. Rondom ons is het levendig, maar niet onrustig. De bestelde kippenboutjes smaken uitstekend.
Met het reisgidsje in de hand lopen we nog wat rond. Veel winkels zijn open en er zijn veel straatverkopers. We hebben geen zin in musea. In plaats daarvan kopen we een zonnebril bij een stalletje.
Omdat we ons vanwege de jetlag inmiddels wat slaperig voelen brengen we de rest van de dag door met een boek aan de rand van het zwembad bij het hotel.

terug Van San Jose naar Punta Uva aan de Caribische kust

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV