Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica - Van San José naar Punta Uva

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 3 - 1 februari 2004 - Van San José naar Punta Uva aan de Caribische kust

De oplevering van de huurauto vindt stipt op de afgesproken tijd plaats. Niet lang daarna verlaten we hotel San Gildar. We hebben begrepen dat je met dollars overal terecht kunt, maar dat euro’s alleen te wisselen zijn bij de Banco Nacional. In de wijk Escazu, waar ook het hotel staat, zou een kantoor van deze bank zijn. Maar hoe we ook zoeken we vinden hem niet. Dan maar naar San José. Door de verkeerschaos wringen we ons naar het centrum. De Toyota RAV4 blijkt makkelijk hanteerbaar en uiterst gerieflijk te zijn. Desondanks duurt het uren voordat we de auto ergens geparkeerd hebben. Bij de Banco Nacional is het onvoorstelbaar druk. Voor de balie staat een rij van zeker 200 man. Beteuterd aarzelen we wat, maar dan worden we plotseling in het Engels aangesproken door een keurige meneer met een naamplaatje op zijn revers. Hij verwijst ons naar een speciaal wisselkantoor van de Banco Nacional, een paar blokken verderop. Daar aangekomen zien we opnieuw een lange rij, zeker 20 man. Daar hebben we geen zin in. Dan maar weer colones pinnen en de meegebrachte Euro’s veilig opbergen.
Tenslotte alsnog koffie in het prachtige hoofdpostkantoor. De koffieshop lijkt echter totaal niet op de beschrijving die we in Nederland gekregen hadden. Dat klopt, vertelt de serveerster, alles is recentelijk verbouwd en gemoderniseerd.
Moet je naar het toilet dan haal je de sleutel aan de bar en begeef je je kris kras, via de met prachtige kastjes (postbussen?) overladen werkruimten van de postmedewerkers naar de toiletruimte ergens achterin het gebouw.

Op weg in Costa Rica met de Toyota Rav 4 © Gerrie van Dijk & Henk van MaarenEindelijk kunnen we op weg naar onze volgende bestemming: hotel Suerre in Punta Uva aan de Caribische kust. De weg is smal en bochtig en leidt over de Cordillera Central. Veel vrachtverkeer dat je niet zonder onverantwoord risico kunt passeren. We vorderen derhalve maar langzaam. De bewegwijzering is zoals je die kunt verwachten: rommelig, onduidelijk en niet zelden afwezig. Gelukkig hebben we daar nogal wat ervaring mee in andere landen. Een uitstekende kaart blijkt afdoende remedie tegen verdwalen.
We slagen er niet in om het hotel voor het vallen van de duisternis te bereiken. Vlak voordat het duister invalt huppelt een bruin dier voor onze auto de weg over. Ik herken een agouti!
De receptie van hotel Suerre is in het duister wat lastig te vinden, maar onze reservering blijkt prima in orde te zijn. We gebruiken de maaltijd in tropische sferen. Ruisende wind in de palmen, zomerse warmte en in de verte hoor je de brulapen.

San Jose Bezoek aan het Gandoca_Manzanillo National Park

Travelmarker Reizen

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV