Individuele rondreizen door Costa Rica © Travelmarker Reizen

Reisverslag Costa Rica

door Gerrie van Dijk en Henk van Maaren

Dag 6 - 5 februari 2004 - Van Sarapiqui naar La Fortuna de San Carlos

De Selva Verde lodge is de plaats voor vogelliefhebbers. Het hotel zit dan ook vol enthousiaste vogelaars behangen met verrekijkers en camera’s. Overal zijn geweldige plekken waar je de flora en fauna goed kunt observeren, maar wanneer je gewoon een half uurtje voor je kamer gaat zitten zie je al een onwaarschijnlijke variatie aan soorten voorbij komen.
‘s Ochtends maken we een wandeling met een gids door de omgeving. Op een hangbrug over de Sarapiqui rivier spotten we de eerste schitterend gekleurde ijsvogel. Nog vele andere soorten volgen. Ook luiaards en apen krijgen we te zien. Weer genieten we van het wandelen door het tropische bos. Hier voel je nieuwe energie. Alle pijntjes en ongemakjes verbonden met de Hollandse winter zijn verdwenen. Hiervoor zijn we gekomen.
Helaas kent het reisprogramma slechts één overnachting in de Selva Verde lodge. We moeten derhalve ‘s-middags al weer weg. Het verblijf hier had wat ons betreft wel wat langer mogen duren.

Arenal vulkaan © Gerrie van Dijk & Henk van Maaren Na een betrekkelijk korte rit zijn we bij ons volgende hotel. Hotel Arenal Paraiso ligt aan de voet van de vulkaan Arenal. Alle kamers hebben vrij uitzicht op de vulkaan. We hebben geluk: vandaag is de vulkaan niet gehuld in bewolking.
Zoals veel hotels in Costa Rica is Arenal Paraiso ruim opgezet. De kamers zijn eigenlijk huisjes, voorzien van alle gemakken, die verspreid over een parkachtig terrein liggen. Ergens in dit park bevinden zich ook de voorzieningen: receptie, restaurant, zwembad. Arenal Paraiso heeft nog iets extra’s: een warmwater bassin gevuld met mineralenhoudend water. Volgens sommigen heeft dit een helende werking. Er is ook een poolbar.
Na het zwemmen gaan we nog even in het warmwater bassin. Helend of niet, het voelt uiterst comfortabel aan. Terwijl de duisternis valt liggen we uitgestrekt in het warme water, koud biertje bij de hand. We zien de gloeiende lavastromen van de top van de vulkaan glijden, op de achtergrond doorbreekt alleen het verre geluid van brulapen de stilte.

Van Punta Uva naar Sarapiqui Bezoek aan Cano Negro

Travelmarker Reizen

 

 
Costa Rica

  Cahuita
  Golf van Nicoya
  La Fortuna
  Manuel Antonio
  Monteverde
  Playa del Coco
  Playa Ocotal
  Playa Samara
  Puerto Viejo
  Rincon de la Vieja
  San Jose
  Sarapiqui
  Tortuguero


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV