Individuele rondreizen door India © Travelmarker Reizen

Reisverslag India - Rajasthan

Van Agra via Fatehpur Sikri naar Jaipur

door Ronald Jongeneel en Loes Schellekens, 28 juli 2009

Taj Mahal © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensVan Agra naar Fatipur Sigri had nog enige voeten in aarde, want ook deze Main Road bleek afgesloten, net als eerder die tussen Delhi & Agra. Hier lijkt zich een patroon te gaan aftekenen. De kruipdoorsluipdoor-route was enerverend maar langdradig.

Fatipur Sikri is een complete stad die door Mogul vorst Sjah Jahan (die van de Taj Mahal) in 1641 is gebouwd, maar 15 jaar later al weer verlaten is, omdat de watervoorziening niet goed geregeld was. Sindsdien ligt ze gracieus te verkruimelen.

Ter plaatse aangekomen kost het wederom de grootste moeite om een beetje te genieten van de schoonheid, want het gezwets om je heen van marktkooplui, riksjarijders, ezeldrijvers & bedelaars houdt niet op.

Galta Temple © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensDaarom was het des te leuker dat Mister Opi ons aan het eind van de rit naar Jaipur meenam naar de Galta Temple, een volstrekt niet-touristische Hindu tempel. Hier was iedereen even vriendelijk (wel erg nieuwsgierig natuurlijk naar die rare witte slungels) en hebben we op ons gemak een tijdje rondgelummeld. De tempel is opgedragen aan de apen-god, en dus zwermen er ook aardig wat (hongerige) apen rond. Uitkijken voor alles wat niet goed verankerd aan je lijf zit dus.

Daarna nog een half uurtje door naar Jaipur, óók al weer een miljoenenstad dus even doordouwen voor je bij je hotel bent. Dat hotel is in dit geval een verbouwd Mogul-paleis, dus zeer sfeervol, vol met leuke oude details. In tegenstelling tot Agra dit keer geen bomcheck bij de entree. Morgen gaan we de highlights van Jaipur verkennen.

Op de foto: uitgelaten jongens in de 'heilige poel' van de Galta Temple.

van Delhi naar Agra Jaipur, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
India

  Agra
  Bikaner
  Delhi
  Jaipur
  Jaisalmer
  Jodhpur
  Pushkar
  Shekhawati


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV