Individuele rondreizen door India © Travelmarker Reizen

Reisverslag India - Rajasthan

Laatste dag in Delhi

door Ronald Jongeneel en Loes Schellekens, 8 augustus 2009

Janter Manter in Delhi © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensVandaag was bedoeld om wat rond te kijken in de door de staat erkende Emporiums, waar ze mooie spullen tegen redelijke (vaste) prijzen zouden moeten hebben. We waren wat aan de vroege kant (iets voor tienen) dus waren de winkels nog gesloten. Zoals dat hier gaat komen allerlei mensen je vertellen dat deze winkels vandaag (of voorgoed) gesloten blijven, of nooit open zijn geweest, maar dat zíj gelukkig twee straten verderop óók een winkel hebben, die trouwens sowieso véél beter & véél goedkoper is, etcetera. Negeren maar weer, en eerst maar eens naar de Jantar Mantar, een observatorium uit 1725, gebouwd door Jai Singh II. In Jaipur stond ook al zo'n bouwwerk, maar daar waren we niet aan toegekomen. Hoe & wat er hier precies geobservatoriumd werd, is (ons) niet geheel duidelijk, maar het zijn bijzonder intrigerende bouwwerken, die zo op een grote tentoonstelling van hedendaagse kunst neer zouden kunnen worden gezet.

Boekwinkeltje in Delhi © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensToen eerst nog een 'Eskimo Café', en daarna was het toch echt de beurt aan de emporiums. Eigenlijk verkopen ze behoorlijk wat lelijke spullen, en de niet-lelijke spullen die ze natuurlijk ook hebben, zijn nog behoorlijk duur. Wat niet helpt is dat sommige winkels zó laag zijn dat we er niet rechtop kunnen staan.

Affijn, morgen nog even naast of in het zwembad, en dan terug naar huis.

Op de foto: (boven) Ronald op één van de instrumenten van de Jantar Mantar. (links) Loes in de 'Central News Agency New Delhi' (een wat grootste naam voor een klein boekwinkeltje), waar blijkbaar veel valt te administreren (op de achtergrond), en waar Ronald uiteindelijk, wegens urgent gebrek aan leesvoer, vertrok met 'The Portret of a Lady' van Henry James.

van Shekhawati naar Delhi  

Travelmarker Reizen

 
India

  Agra
  Bikaner
  Delhi
  Jaipur
  Jaisalmer
  Jodhpur
  Pushkar
  Shekhawati


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV