Individuele rondreizen door India © Travelmarker Reizen

Reisverslag India - Rajasthan

Van Delhi naar Agra

door Ronald Jongeneel en Loes Schellekens, 27 juli 2009

Hindustan Motorcompany Special  © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensVroeg vertrek uit Delhi, althans vroeg begin van het vertrek uit Delhi. Er wonen hier tegenwoordig 16.000.000 mensen, dus het duurt even vóór je in de spits de stad uit bent. Dus ook al was de afstand naar Agra in kilometers niet zo héél groot, het werd toch een tocht van zes uur. Waarvan één uur veroorzaakt door het feit dat ergens onderweg een festival gaande was waarvoor men doodleuk de doorgaande weg Delhi - Agra had afgesloten. Iedereen moest zijn geluk maar beproeven op de eenvoudige landweggetjes die nog wel min of meer begaanbaar waren, tussen de met regen gevulde 'potholes' door.

In de spits van Delhi  © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensFoto: onze Hindustan Motorcompany Special, ooit het enige model dat je in India op de weg zag (afgekeken van de Britten), maar inmiddels min of meer verdreven door allerlei klein grut van Suzuki, Toyota, Hyundai & TaTa. Daarom inmiddels meer een VIP voertuig geworden, zegt onze chauffeur (die mogelijk niet helemaal neutraal en/of waarheidsgetrouw opereert).

Foto: het uitzicht, langs Mister Opi, op de spits van Delhi.

Poseren voor de Taj Mahal  © Ronald Jongeneel & Loes Schellekens In de middag gearriveerd in The Taj View Hotel, waar we zowaar een kamer hebben met inderdaad Taj View (in de verte). Na de incheck al snel daar naar toe.

De laatste kilometer te voet, want die is (officieel) alleen toegankelijk voor electrische voertuigen (dat valt in de praktijk wel weer mee, maar onze chauffeur is blijkbaar erg netjes). Nog een hele tour om die kilometer te voet af te leggen, niet zo zeer vanwege de hitte, maar omdat alle riksjarijders, tuktuk's en paardenbezitters je graag uitleggen dat het echt héél véél te ver is te voet (quod non).

Bij de Taj Mahal is het behoorlijk druk, maar vooral met Indiers, omdat het hier nu 'laagseizoen' is voor de Westerse reizigers. Onze timing was goed, want regende het voor die tijd, toen we eenmaal de tuin van de Taj betraden brak de zon weer door. En het ding is werkelijk prachtig.

Op de foto's poseren we voor de Taj (al is het dan niet op de plek die beroemd is gemaakt door Lady Di, want daar heb je een wachtrij).

aankomst in Delhi van Agra naar Jaipur

Travelmarker Reizen

 
India

  Agra
  Bikaner
  Delhi
  Jaipur
  Jaisalmer
  Jodhpur
  Pushkar
  Shekhawati


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV