Individuele rondreizen door India © Travelmarker Reizen

Reisverslag India - Rajasthan

Jodhpur

Jodhpur Fort  © Ronald Jongeneel & Loes Schellekensdoor Ronald Jongeneel en Loes Schellekens,
1 augustus 2009

Goed uitgerust na een dag lummelen bij het zwembad hebben we vanochtend Jodphur verkend, de 'blauwe stad' (al is dat niet meer zo blauw als in vorige eeuwen), omdat die kleur volgens de overlevering de insecten op afstand zou houden.

Jodphur wordt gedomineerd door het grootste fort in de wijde omtrek, en het stond er niet alleen voor de goede sier want de kogelinslagen zijn nog goed te zien. Veel matpartijen door de eeuwen heen met de omringende koningen van o.a. Jaipur (al geweest) & Jaisalmer (nog te gaan).

Binnen veel luxe zoals je je die ook voorstelt uit duizend-en-een-nacht. Men is hier nogal trots op de unieke verzameling howdah's (zitjes voor op de olifant), maar wij waren meer onder de indruk van het gebouw zelf.

Mooie vergezichten over de stad ook, en een heerlijk briesje op deze hoogte. Dat kunnen we goed gebruiken, want Jodphur is naar het schijnt de op-1-na warmste plek in Rajasthan (waar het toch al niet vaak vriest).

Jodhpur  © Ronald Jongeneel & Loes SchellekensDaarna afgedaald naar de stad, voor een bezoek aan de lokale markten. Eerst echter langs de lokale spice-shop (aanbevolen door Mister Opi, die aarschijnlijk dus ook een goede dag had vanwege de commissie), waar we eerst tientallen soorten thee onder de neus kregen gedrukt, en, nadat we er daar enkele van gekocht hadden, tientallen soorten kruidenmixen voor in het eten. Zoals je je wel kunt voorstellen bij Indiaas eten zat daar knap sterk spul tussen. De baas zelf is er trots op dat zijn kruiden en specerijen ook besteld worden door de Librije, een van de bekendste restaurants van Nederland. Daarna achter Mister Opi aan, de 'old market' in. Absoluut mooi om te zien, maar soms ook niet helemaal duidelijk wat er eigenlijk verkocht wordt. En tenslotte op eigen kracht naar de 'Tourist Market' rondom de Clock Tower. Chaos, maar leuke chaos.

van Jaipur naar Pushkar van Jodhpur naar Jaisalmer

Travelmarker Reizen

 
India

  Agra
  Bikaner
  Delhi
  Jaipur
  Jaisalmer
  Jodhpur
  Pushkar
  Shekhawati


| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV