Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Bali & Lombok - Indonesië

Van het eilandje Gili Meno naar Tetebatu

Philip en Gudrun Pierens-Raeman, 15-10-2006

Dag 6 - 15 oktober - Van Gili Meno naar Tetebatu, diverse stops onderweg

We verlaten de Gili-eilanden om onze tocht op Lombok verder te zetten. Per prauw worden we vanuit het hotel terug naar Bangsal gebracht waar Antara (onze chauffeur) ons staat op te wachten.

Onze eerste stop is voorzien in een suikerplantage in Pusuk. Eens interessant om te zien hoe men van die boom tot palmsuiker komt, en daarboven nog lekker ook. Palmsuiker is ook gekend als javaanse of rode suiker.

We gaan verder naar Lingsar Tempel, één van de heiligste tempels van Lombok. Deze in 1714 gebouwde tempel combineert drie geloven: hindoeisme, islam en animisme. Vanuit heel Lombok komen mensen naar de Lingsartempel om offers te brengen.

Even verder ligt Narmada Park (ofwel het waterpaleis). Dit park, het zomerpaleis van de vroegere koning van Karagasem op Bali is een replica van de Gunung Rinjani en het kratermeer Anak Segara. In dit park ligt het tempeltje van de eeuwige jeugd, echter alleen toegankelijk mits het geven van de nodige offers.

We rijden nog even verder naar Suranandi voor de luch, maar bezoeken er eerst nog een tempel. Klein, maar indrukwekkend door de vele gelovigen die er wekelijks komen.

Na de lunch maken we nog een stop in Loyok waar we de knepen van de Bamboehandwerk bijgebracht worden. Daarna gaan we verder naar ons hotel Green Orry Inn, in Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de indrukwekkende Gunung Rinjani, de hoogste vulkaan van Lombok. De avond brengen we door in ons hotel met een koppel uit Nederland. Even wat reisverhalen uitwisselen...

Gili Meno, vrij verblijf Wandeling naar de waterval bij Tetebatu

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
Gili Meno
Senaru
Sengiggi
Tetebatu
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV