Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Bali & Lombok - Indonesië

Van Munduk naar Ubud met diverse stops onderweg

Philip en Gudrun Pierens-Raeman, 24-10-2006

Dag 15 - 24 oktober - Van Munduk naar Ubud, het culturele centrum van Bali

Deze morgen vertrekken we met chauffeur en gids (twee voor de prijs van één) op weg naar Ubud, met heel wat stopplaatsen.

  1. Pura Ulun Danau Bratan: zeer fraai gelegen tempel Pura Ulun Danau aan het Bratanmeer. Hier legt onze gids ook een deel van het symbolisme van de Balinese klederdracht uit.
  2. Crematie ceremonie: Puur toeval, maar in één van de dorpjes onderweg is de ceremonie voor de groepscrematie van 22 personen volop aan de gang. Het verkeer wordt er gewoon stilgelegd, dus ideaal om eens uit te stappen en de indrukwekkende ceremonie van dichtbij te bekijken.
  3. Jatiluwih rijstterrassen: zeer mooie beelden als je door deze omgeving rijdt. Volgens velen zijn dit de mooiste rijstterrassen van Bali. We stoppen er ook even om te kijken naar de voorbereidingen van een huwelijksfeest, en worden er spontaan geïnviteerd op het feest zelf, de volgende dag.
  4. Batanan: we stoppen er om er lokaal te lunchen en aan de beelden van Sri Dewari .
  5. Tanah Lot: Deze tempel ligt op een spectaculaire locatie. De tempel is gebouwd op een rots in de zee. Alleen bij laag water is de verbinding met het vasteland zichtbaar. Heel indrukwekkend, maar de schoonheid van de zeetempel wordt een klein beetje te niet gedaan door het massatoerisme en alles wat er bij hoort (winkeltjes, lastige verkopers,...)
  6. Pura Taman Ayun: De door een gracht omgeven tempel Taman Ayun ('Grote tuin') symboliseert de in de kosmische zee geleven hindoewereld.

De duisternis is al gevallen als we ons hotel Sagitarius Inn in Monkey Forest Road in Ubud bereiken.

Munduk, vrij verblijf Ubud, vrij verblijf

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
Lovina Beach
Munduk
Padangbai
Pemutaran
Ubud
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV