Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Van Bogor naar Lembang bij Bandung

door Rosa Storm, 16 juli 2010

Ik denk dat om zeven uur de wekker ging. Bij het ontbijt kwam er een vrouw naar ons toe. +- 28 jaar. Jetty heette ze. Zij zou voor de komende twee dagen onze gids worden. Ze sprak Nederlands, met een zwaar accent, maar toch. Vol goede moed gingen we op weg.

Helaas, de moed zakte ons al snel in de schoenen. Ik weet niet wanneer we er precies achter kwamen dat dit een erg lange reis ging worden, maar we ontdekten het vrij snel. Jetty maakte alleen maar grapjes (die niet zo heel grappig waren), en ondertussen deed ze alsof wij sukkels waren. Wij hadden een programma waarop stond wat wij zouden gaan doen, maar Jetty besloot zich daar niet aan te houden. Zij had namelijk een ander programma. De theeplantage werd geskipt, de botanische tuin werd ingekort, en we lunchten ergens anders omdat het originele restaurant zogenaamd was opgeheven.

Hertje voor het presidentiele paleis in Bogor @ Rosa Stormreis door Java en BaliDe botanische tuin van Bogor. We reden erlangs aan de overkant, maar Jetty en de chauffeur besloten verder te rijden zodat ze ons precies voor de deur af zouden kunnen zetten. Voor ons hoefde dit helemaal niet. Drie kwartier (!) later kwamen we op het goede punt aan bij de botanische tuin. We hadden een half uur minder de tijd, waarvan wij erg baalden.
De tuin was wel mooi, maar ik had gehoopt op meer bloemen en minder bomen. Alsnog veel mooie plaatjes kunnen schieten.

De theeplantage. Door de vertraging voor en tijdens de botanische tuin, hadden we ook hiervoor veel minder tijd. Wij baalden natuurlijk. We reden de theeplantage binnen, betaalden 32000 Rp entree, en reden er vervolgens weer uit zonder iets gezien te hebben. De vrouwen waren niet meer aan het plukken dus het was niet interessant genoeg. Wij baalden.

Later stopte Jetty langs de weg bij een theeplantage. Ze riep de vrouwen die aan het plukken waren. Deze kwamen maar al te graag naar ons toe, want blanken is geld. We maakten vele foto’s, pasten de traditionele hoeden die zij droegen, en genoten. We betaalden 26000 Rp en een pen.

We reden verder en verder, lunchten in een restaurant, wat wel erg lekker was ondanks alles. We raakten ondertussen wel erg geïrriteerd door Jetty langzamerhand. De tocht duurde ondertussen al 8,5 uur! Terwijl stond dat we het in zes uur konden rijden! Jetty bleef “grapjes maken” en ons dom vinden. Wij baalden.

Onverwachts kwamen we dan toch aan in het hotel in Lembang, het Sangria Resort en Spa. Onze ogen plopten bijna uit ons hoofd, wat een prachtig hotel! Een mega-hotel wel te verstaan. We namen knabbels en drankjes uit de minibar, om te vieren dat we dan toch waren aangekomen. Edo en ik zwommen in het mega-zwembad.

Die avond aten we op één van de twee terrassen die bij het restaurant hoorde. Het was erg lekker. Daarna kaartten we tot laat.

Van Jakarta naar Bogor bezoek aan de Tangkuban Perahu & Bandung

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV