Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Van Jakarta naar Bogor

door Rosa Storm, 15 juli 2010

Vandaag zijn we vertrokken uit Jakarta. Om half tien stond ons busje klaar. Hiermee zijn we naar Bogor gereden, naar HB Guest Hause (of Guest House… Ze spelden het elke keer anders!) Maar, dit via het huis waar mijn oma woonde toen ze als meisje in Jakarta woonde. Gek idee dat zij daar +- tachtig jaar geleden heeft rondgelopen, naar school is gegaan en heeft geleefd. Het was een mooi huis, in een mooie buurt.

Tijgerbloem@ Rosa Stormreis door Java en BaliHet HB Guest Hause is erg mooi. Tenminste, de omgeving. De kamers hadden beter gekund. Het was niet erg groot, en alle ruimte werd ingenomen door de 6 bedden die daar stonden. Het grootste nadeel was wel dat de airco heel hoog aan stond (op verkoelen) en niet uitkon. We hebben allemaal liggen bibberen die nacht.

Edo en ik zwommen lang. Er kwam een ander Nederlands gezin bij, met drie kinderen. Merel, Hanna en Emiel. We hadden het al snel gezellig en hebben veel gezwommen en veel spelletjes gedaan. (machiavelli, het snelle spel, koehandel…) Edo en mama zijn nog naar een kampong geweest. Papa en ik hadden niet zo veel zin.

Die avond leerden de hotelhouders ons spelen op gekke Indonesische instrumenten. Natuurlijk op de simpelste van de simpelste manier, maar het bleef erg leuk. We hebben denk ik een uur muziek gemaakt met iedereen die aanwezig was in het hotel. (+- twintig mensen).
We sliepen laat, en moesten best vroeg weer op.

Jakarta, citytour Van Bogor naar Lembang bij Bandung

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV