Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Citytour Jakarta

door Rosa Storm, 14 juli 2010

Vandaag besluiten we er een toeristisch dagje van te maken. Mam, Edo en ik vertrekken vanuit ons hotel met een taxi. We rijden naar de haven (Sunda Kelapa). Edo en ik zijn erg moe, dus we slapen lang. De taxirit duurde ontzettend lang, dus we hadden alle tijd. Voor mama vervelend, voor ons fijn. Mam kon niet slapen, zij “moest” opletten waar onze taxichauffeur ons heen zou brengen.

We besluiten om de taxichauffeur te houden terwijl we snel rondkijken in de haven van Jakarta. We hebben niet de behoefte om extreem lang rond te kijken. Het was erg mooi om te zien. Er langen overal boten (natuurlijk). Die boten hadden een aparte vorm. De voorkant was erg lang en hoog, terwijl de achterkant in het water lag.

Van alle kanten werden wij bestormd door mensen die ons dingen wilden verkopen. A) een rondleiding door de haven. “Terima kasih, pak.” (Bedankt, oude man. Hij begrijpt dat we hiermee “nee” bedoelen). “But I got a license! I’m allowed to show you around! Look at my license, look!” “No thank you…” “Where are you from?” “Belanda…” “Ah, you want to see ‘Echtu lèvun’” “Very good, but no.”

Uiteindelijk hielp onze taxichauffeur ons. Hij maakte duidelijk dat we het ECHT niet wilden.
B) Een kijkje nemen op één van de boten. C) Op een vlot rond dobberen. D) Eten. E) T-shirts.
Ze proberen aan alles nog een beetje geld te verdienen. Het is voor ons tegelijkertijd ongemakkelijk, interessant en spannend. We zijn tenslotte in een vreemd land waarvan we de taal eigenlijk niet spreken…

Na Sunda Kelapa gingen we naar het Fatta Hillah plein. Hier waren twee schattige oude mensen waarvan we (tegen betaling natuurlijk) een foto mochten maken. We gaven ze 2000 Rp. (twintig cent). Daarna gingen we naar het museum wat zich op dat plein bevindt. Het was wel leuk om te zien, niet extreem interessant, maar wel leuk. Edo en ik hebben nog even in de oeroude kerkers gezeten. Mama en ik maakten vele vele foto’s.

’s Middags lunchten we in “Café Batavia”, aan het Fatta Hillah plein. Het eten was naar Indonesische maatstaven duur, maar wel erg lekker. Ik besloot om niet voor Indonesisch eten te gaan, maar lekker Engelse pancakes te nemen. Dit beviel goed. Ik ging daar ook naar de WC. Dit zou ik niet opschrijven als het niet een echte belevenis was. Op elk beschikbaar plekje, met een tussenruimte van een centimeter of drie, bevond zich een ingelijste foto. Ongeveer de grootte van een normale postkaart. Op die foto’s stonden mensen die zij kenden, interessant vonden, of mensen die gewoon beroemd waren. Zo was er een foto van een vrouw met heel heel heeeel erg veel piercings. Deze foto vond men waarschijnlijk gewoon interessant. Goed, dat was dus een belevenis.

We besloten nog even langs “de gracht” te lopen. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak, vanwege alle opdringerige verkopers, de armoede, het verkeer wat echt angstaanjagend druk is… Het was niet eens een mooie gracht. Helemaal vervuild en groezelig.

Na het Fatta Hillah plein begaven wij ons, natuurlijk weer via een taxi, naar het Merdeka plein. Hier bevond zich het Monas ( Monument Nasional). We zijn niet op dit monument geweest, wat een enorme toren is en waarvanuit je heel Jakarta duidelijk kunt zien, omdat dit net sloot. We konden nog wel in het museum, dus deden we dat maar.

Er waren allemaal opstellingen gemaakt van belangrijke gebeurtenissen in Indonesië. Erg leuk gedaan, in 3D. Er was een meisje wat graag met mij op de foto wilde, omdat ik een blanke was. Toen mama een foto maakte met mijn camera,vond het meisje dat ook geweldig. Helaas stelde mijn camera niet goed scherp, dus de foto was mislukt.
Ook was er een meisje dat ons zo verbaasd en angstig aankeek, dat het leek alsof ze nog nooit een blanke gezien had. Het was erg schattig.
We hebben bij een vrouwtje 4 Monas-t-shirts gekocht. Zij blij, wij blij.

Jakarta, vrije dag Van Jakarta naar Bogor

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV