Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Winkelen in Jakarta

door Rosa Storm, 13 juli 2010

We, mama, Edo en ik, zijn naar een winkelcentrum geweest in Jakarta. Het was een heel gek winkelcentrum. Het deed me in de verte een beetje denken aan het Gügenheim. Als een slakkenhuis liep het gestaag omhoog. Je hoefde geen trap o.i.d. te nemen om bij de volgende verdieping te komen, want het liep schuin. De meeste winkeltjes waren breed, maar ondiep. Sommige winkels waren erg groot, net zoals in Nederland.

We zijn eerst met de lift (want die was er gek genoeg) naar de bovenste verdieping gegaan. Vanaf daar zijn we langs alle winkeltjes naar beneden gelopen. We kwamen langs een mannenwinkel. Edo spoedde zich naar binnen, hij zag schoenen! Mama en ik sjokten achter hem aan. Toen zagen we dat het All-stars waren, ook voor vrouwen dus! Wij waren blij. We hebben allemaal heel erg veel schoenen gepast, en uiteindelijk alledrie een paar gekocht. Daarna heb ik ook nog van die lelijke (no offense, sportschoenen zijn gewoon niet al te charmant...) sportschoenen gekocht. Maar hé, het is voor het goede doel. De vorige keer dat ik op slechte schoenen ging rennen had ik nog dagen last van mijn kniën.

We kwamen tijdens onze tocht ook langs twee dierenwinkels. Zielig! De dieren (honden, katten, konijnen) zaten in te kleine hokken, met te weinig eten & drinken etc. Er lag in één van de hokken zelfs een dood konijntje! Niet erg aantrekkelijk en erg zielig...

We wilden eten in een autenthiek Indonesisch restaurantje, maar toen we er gingen zitten bleek dat het bij de pizza hut hoorde... Uiteindelijk dus geluncht bij de pizza hut. Gek genoeg was het eten wel heel anders. Ik kreeg een hele coole rand aan mijn pizza, gevuld met kaas! Yummie.

Toen we die middag thuiskwamen, en in de lift wilden stappen, kwam er een hele groep mensen uit. Dit is niet gebruikelijk, de liften zijn meestal leeg. Er stapte een jongen op ons af. Hij wees ons op de filmset die was op gesteld. "Would you like to play in a movie?" ...! "Yes!" "You just have to walk around, okay?" "Yes!"

Edo en ik moesten één voor één de trap af lopen. Tussen ons in kwam nog een groepje jongens die een koffer omschopten van een meisje. Ze praatten tegen elkaar in het Indonesisch, dus we begrepen de scènes niet echt. Gelukkig had één van de jongens, die in Australië woont, ons een beetje uitgelegd waar de film over ging. "Love in Perth", heet 'ie. Hij speelt in Australië. Daarom werden wij dus gevraagd om even door de film heen te lopen. Als er alleen maar Indonesiërs voorkomen in de film, is het een beetje ongeloofwaardig. Ze hebben maar een week om op te nemen in Australië, dus daar nemen ze alleen de dingen op die echt daar moeten. Ze waren blij dat er een paar blanken hier rondliepen.

Wat grappig was: er was ook een vrouw die in Hollywood woont. Zij was nog nooit "per ongeluk" in een film terecht gekomen. Nu was ze hier voor een congres in Indonesië, en werd ze gevraagd om in een film te spelen. Bizar!

De hoofdrolspelers kenden wij natuurlijk niet, maar wat blijkt: ze zijn HEEL ERG beroemd hier! We hebben het gevraagd aan een aantal mensen waar we toevallig mee in contact kwamen (taxi chauffeurs e.d.), en er was niet één van die mensen die niet "Gita Gutawa" en "Derby Romero" kende. Toen we hoorden dat ze zó bekend waren hier, hebben we gelijk maar even een handtekening gevraagd.

Jakarta, vrije dag Jakarta, citytour

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV