Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Van Kuala Lumpur naar Jakarta

door Rosa Storm, 11 juli 2010

Om 15.27 zijn we dan echt geland in Kuala Lumpur. Bij jullie was het toen 9.27 uur. Onze eerste stappen in Azië.

Ik dacht de vader van een meisje uit mijn hockeyteam te herkennen als bemanning van het vliegtuig. Toen we het vroegen aan een stewardess zei zij dat hij niet aanwezig was. Toen we "hem" later weer tegenkwamen, vroegen we het aan hem zelf. Inderdaad, hij was het!

17.11 uur: op weg naar Jakarta, in het vliegtuig. 17.42 uur: Geland in Jakarta.

18.00 uur: We lopen rond op het vliegveld van Jakarta. Het lijkt eerder een museum. We moeten eerst in de rij staan om een visum te kopen. Dit duurt vrij lang, maar daarna kunnen we wel meteen door naar de koffers. Er komt meteen een mannetje aangesneld die mijn koffer optilt. Ik weet dat hij ons gaat afzetten (dat zou ik toch ook doen als toeristen hierkwamen, toch?) En probeer mijn koffer weg te trekken. Maar hij trekt harder. Ik weet het Indonesische woord voor "nee" nog niet, dus niets aan te doen.
Inderdaad, hij vraagt 50.000 Rp voor het meelopen met ons en onze koffers. (Schrik niet, dit is maar €5,00. Maar toch!) We stappen in de auto bij het mannetje dat is geregeld om ons naar het hotel te brengen. Ik ben moe, en val in slaap.

Ik word wakker als we bij een stoplicht staan. Ik hoor gitaarmuziek, en een hoog, iel, maar mooi en helder stemmetje. Het is een jongetje dat zingt voor geld. Ik negeer hem, niet wetend wat te doen. Hij staat wel aan mijn raampje... De chauffeur ziet hem en wenkt dat hij naar zijn raampje moet komen. Het jongetje is dolblij. De chauffeur geeft hem 500 Rp. (€0,05).

We komen ongeveer om 20.00 uur (vanaf nu lokale tijden) aan in het hotel. Het is prachtig! We hebben 2 verschillende kamers, kamer 612 (Edo en ik) en kamer 529 (pap & mam). We kunnen wel gratis bellen. Edo en ik nemen pringles (15.000 Rp). We besluiten nog even te slapen voor we naar de voetbalwedstijd gaan.

van Schiphol naar Kuala Lumpur Jakarta, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV