Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Jeeprit naar de Bromo-vulkaan

door Rosa Storm, 24 juli 2010

Per jeep naar de Bromo-vulkaan @ Rosa Stormreis door Java en BaliWe zijn vandaag in een open Jeep van Malang naar de Bromo-vulkaan en een hotel daar in de buurt gereden. Prachtig! In een zandzee die is ontstaan in een vulkaan, zijn weer drie nieuwe vulkanen ontstaan. We zijn door die zandzee heengereden, mooi!

Elk van ons had zich wel een voorstelling gemaakt van hoe die zandzee er dan uit zou zien. In mijn hoofd was het een woestijn. Goudgeel opstuivend zand, zandbergen waarover kamelen sjokten, mannen met omslagdoeken om hun hoofd om zich te beschermen tegen het opstuivend stof. Er klopte echter niets van mijn verbeelding. Ten eerst was de zandzee zwart. Dit was van het vulkaanstof. Ten tweede waren er geen zandbergen. Ten derde geen kamelen, maar open Jeeps. Ten vierde, we kwamen helemaal niemand tegen. Ach ja, het was toch erg mooi, kloppend met mijn verbeelding of niet.

Onderweg naar de Bromovulkaan @ Rosa Stormreis door Java en BaliWe kwamen aan in ons hotel, de Lava View Lodge in Cemoro Lawang, en verwachtten niet veel soeps van onze kamer. Het was een berghotel, en ons vorige berghotel was ook niet echt luxe. (Edo en ik hadden alleen een bed. Verder niets.)

Toen we binnenkwamen, waren we dan ook blij verrast. We hadden prachtig uitzicht op de Bromo, en een heerlijke kamer. Luxe. We wilden die avond vroeg slapen, want de volgende dag zouden we om drie uur (’s ochtends) opstaan om naar “het uitzichtpunt” te gaan waar je de zon prachtig kon zien opkomen.

Malang, excursie naar Wonosari van de Bromo-vulkaan naar Kalibaru

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV