Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Excursie naar de theeplantage van Wonosari bij Malang

door Rosa Storm, 23 juli 2010

’s Ochtends mochten we uitslapen. Acht uur opstaan, wat een luxe! Eerst gingen we naar de theeplantage van Wonosari. We hebben gezien waar de Lipton-thee vandaan komt!” Het was verder niet een erg interessante theeplantage. Oh, behalve dan dat er overal hoge bomen stonden! Deze waren om schaduw te geven aan de pluksters.

Hierna reden we terug naar Malang. Omdat Harry (onze chauffeur sinds Yogja) hier woont, is hij vandaar onze gids én chauffeur.

Dierenmarkt te Malang @ Rosa Stormreis door Java en BaliWe bezoeken eerst een dierenmarkt. Hieruit is maar één conclusie te trekken: je mag jezelf gelukkig prijzen als je niet een dier bent in Indonesië. Dit is echt zo wáár! Vrai, zoals de fransen zouden zeggen. (Dit zodat je kunt begrijpen welke vorm ik van het woord “waar” bedoel.) Verschrikkelijk, wat we daar niet al gezien hebben. Katten in kooien die nauwelijks groter waren dan zij zelf. Vogels in kooien die honderd keer groter waren dan zijzelf. (Hier zaten zij dan wel met zijn tweehonderden in.) Vissen die in een plastic zakje aan de muur hingen. Ai, ai, ai. Het engste : de mieren, de “crickets” (krekels dachten wij) en larven! Ach ja, niet alles kan plezier zijn. Harry vertelde dat vogels een soort statussymbool zijn. Dit is omdat ze zo duur zijn.

We reden verder om te lunchen in een schattig restaurantje. Harry had het ons aangeraden. Het eten vonden wij het beste tot nu toe. Hierna reden we terug naar ons hotel. Malang was een erg leuke stad. We hadden een goede avond in café/restaurant ‘the Amsterdam’.” Tja, dat was ook nog een hele belevenis. Er was die avond een live-optreden. Wat zongen de mensen goed! Wij hebben genoten.

wandeling naar de Candi Sukuh, rit naar Malang jeeptocht naar de Bromo-vulkaan

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV