Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Pemutaran, snorkelen bij pulau Menjangan

door Rosa Storm, 28 juli 2010

Vandaag hebben we gesnorkeld! We voeren eerst weg met een speedboot. Toen we in het water sprongen voelde het raar en onwennig. We waren echter al snel gewend toen we zagen hoe mooi het was! De beste beschrijving van wat je zag is denk ik… Exact zoals in Finding Nemo. Echt precies zo. Veel kleuren, veel koraal en veel vissen. We zagen zelfs clownvisjes en zo’n bepaald soort koraal waar alleen clownvisjes in kunnen wonen! We doken bij de Menjangan-eilanden. Dit schenen de mooiste eilanden van heel Indonesië te zijn. Nou, dat geloven we snel want het was prachtig!

We lunchten onder een afdakje, in de schaduw gelukkig. Daarna gaan we nog naar een ander eiland, verderop. Ook heel mooi! We hebben een zes-armige, blauwe zeester gezien, een zeeschildpad en zelfs een Morene gezien! Dit is een heel agressieve vis die in een soort holletje woont. Als je te dichtbij komt schiet hij naar buiten en probeert je aan te vallen.

Zonsondergang bij Pemutaran @ Rosa Stormreis door Java en BaliHet enige inzakmomentje: Edo verloor zijn snorkel. Maar ja, die betaalden we gewoon en alles was weer goed. (Alleen de mensen daar vonden het niet echt tof…) De ervaring van het snorkelen was ge-wel-dig! (of zoals papa zou zeggen, schit-terend!)

Toen we terug kwamen speelden we lang en veel het snelle spel. Hierna gingen we uit eten (+- 21.00 uur). Toen we hadden genoten van een heerlijk maaltje, in een klein cafétje net buiten ons hotel, begaven we ons richting de kamers. Met een opdracht. Onze koffers inpakken. tam tam tam tam… (Nee hoor, het was nog prima te doen. Ze worden alleen wel steeds voller!)

van Kalibaru naar Pemutaran op Bali van Pemutaran naar Ubud

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
  Java
  Bali
Lovina Beach
Munduk
Padangbai
Pemutaran
Ubud
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV