Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Rit van Pemutaran naar Ubud

door Rosa Storm, 29 juli 2010

Boeddhistisch klooster in Noord-Bali @ Rosa Stormreis door Java en BaliWe werden om 9.00 uur opgehaald om naar Ubud te gaan. Een nieuwe chauffeur, geen Harry. We misten hem. Mama zat voorin en was erg tevreden met haar plekje. Ze praatte honderduit met de chauffeur, die gelukkig goed Engels sprak. We kwamen op deze manier vanalles te weten over Ubud. Die arme man vroeg om de vijf minuten of we dan niet bij dít geweldig mooie plekje wilden stoppen? Kijk nou hoe mooi! Uiteindelijk hebben we een paar “troost-stops” gemaakt, om hem tevreden te houden.

We hadden ook een paar echte stops. Bij een Boedistisch klooster bijvoorbeeld. Het was erg mooi. De trappen waren zo gemaakt dat ze de stappen van meditatie, het toetreden tot je innerlijke zelf en andere “innerlijke reizen” beschreven. Veertien treden symboliseerden de veertien stappen van dat, vijftien treden symboliseerden de vijftien stappen van dit, etc.

Waterval in Noord-Bali @ Rosa Stormreis door Java en BaliNa deze prachtige tempel, omgeven door rust en schoonheid, rijden we verder naar een waterval. Ik heb geen zin, totaal geen zin, maar ik heb ook geen zin om alleen in het busje te blijven. Ik ga tóch mee. Mokkend. Knorrend. Waterval blijkt groot en indrukwekkend. (’t Zou misschien nog indrukwekkender zijn geweest als we er niet al twee gezien hadden!). Op de weg omhoog kopen we een zakje met allerlei kruiden. Vanille, kaneel, nootmuskaat, chili… Wel tien verschillende soorten!

Na de waterval besloten we dat het eigenlijk wel genoeg was geweest met stops voor vandaag. We skipten vijf tempels, een pottenbakkersdorpje en weet ik niet wat nog meer. Nog één tempel, oké Rosa? Ja, ja, ’t is al goed!

Boven Danau Tamblingan @ Rosa Stormreis door Java en Bali Bij de tempel wilde een groepje chinezen met ons op de foto. Ze vechten om een plekje naast “the girl with the blond hair and the blue eyes!”

Rond 15.30 kwamen we aan in ons hotel, in Ubud. Sagitarius Inn, heette het. We schrokken eerst. We stonden midden in een eenrichtingsstraat en de “ingang” van ons hotel was een smal steegje waar net een auto doorheen kon. Huh? We kwamen echter in een prachtige tuin terecht toen we eenmaal het steegje doorwaren! Wel zaten we wéér niet naast elkaar. Mam probeerde dit nog te regelen. “Not today, but you can move tomorrow, okay?” Edo en ik zagen elkaar hetzelfde denken. Wéér verhuizen? Nee! We bleven waar we waren!

Even later bleek dat we “per ongeluk” in de meest luxe kamer van het hotel terecht gekomen waren! Gna, gna. We hadden wifi op de kamer, joechei! Het zwembad, dat voor de deur zat, maakte het helemaal af.

We aten die avond in een heel erg lekker en leuk restaurant, café Wayan. Ze hadden een hele pagina aan vegetarisch eten! Ik koos uiteindelijk de spinazie ravioli, yum! Als toetje? “Death by Chocolate”. Hemels. Amen.

We gingen slapen met als vooruitzicht voor de volgende dag een fietstocht door Oost-Bali.

snorkelen bij het eiland Menjangan fietsexcursie in Oost-Bali

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
Lovina Beach
Munduk
Padangbai
Pemutaran
Ubud
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV