Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Rit van Ubud naar Padangbai

door Rosa Storm, 1 augustus 2010

Het water dat “Edo had gelekt” bleek helemaal niet daarvandaan te komen! Ik had, voor de laptop, de stekker van de koelkast eruit getrokken. Deze was ik vergeten terug te doen. De koelkast was gaan smelten, oeps! Mijn koffer was hierdoor nogal vochtig, waar ik van baalde.

Aangekomen in ons nieuwe hotel, hotel Puri Rai in Padangbai, bleek dat bijna al mijn kleren nat waren! Eén van mijn boeken was geheel doorweekt, balen! Gelukkig bleken we hier een wasrekje te hebben. Het boek en de kleren hebben de hele dag liggen drogen, dat scheelt weer.

We hebben tijdens de rit van Ubud naar Padangbai uiteindelijk de “vleermuizengrot” (we zagen vanuit de auto alleen een tempel) ook over geslagen. Het was echt heel erg druk!

Onze kamer in hotel Puri Rai is net een droom (echt). We hebben wel een family-room, met zijn vieren op één kamer dus, maar we hebben een eigen “galerij” samen met nog één andere kamer waar nu niemand zit. Als je van onze veranda afstapt kom je op een soort dakterras, waarvan een deel overdekt is. Hier staan twee grote tafels. Eén voor vier personen en één voor zes personen. Je kijkt hiervandaan uit op de zee.

Aan het werk in hotel Puri Rai in Padangbai @ Rosa Stormreis door Java en BaliDe zon gaat langzaamaan onder. De wolken kleuren roze. Pap en Edo zijn net gaan zwemmen, ik zit hier te tikken (al een hele lange tijd inmiddels) en mama maakt een aquarel van het uitzicht. We genieten intens van elk moment dat ons nog rest, hier in Indonesië. Ik zie nu al tegen de terugkomst in Nederland op. Je went zo snel aan de temperatuur, aan de vriendelijkheid van de mensen, aan de hotels… Niets hoeven we hier zelf te doen. We gaan voor lunch & avondeten de deur uit, en ontbijten in het hotel, waar je maaltje óf gemaakt wordt, of waar er een lopend buffet is. Hoe moet dat nou straks thuis? Zullen we er wel aan wennen? Ik vind het maar spannend…

Goed, ik ga nu ook genieten van de ondergaande zon, van de geur van wierook, van de chips, van het kaarten, van het samen zijn.

Na het heerlijke borrelen en kaarten, na het genieten van de ondergaande zon, en na het schilderen van een prachtig abstract kunstwerk (kuch), gingen we uit eten. Edo en Reinder hadden die middag een fijn restaurantje ontdekt waar je waarschijnlijk wel lekker kon eten. Het was inderdaad heerlijk! Erg vol, maar wel lekker en gezellig.

Enige minpuntje: ik moest naar de WC. Zoals gewoonlijk zou ik dit niet noemen als het niet een noemenswaardige ervaring was. Ik deed mijn behoefte op een klein WC-tje, achter een gordijn en een deur. Toen ik klaar was, kwam ik tot de vreselijke ontdekking dat er geen WC-papier was! Daarom gebruikte ik het slangetje (hieruit komt water) dat in bijna alle Indonesische WC’s te vinden is. Je helpt dan een beetje schoonmaken met je linkerhand. Goed, toen ik dit … nieuwe proces had volbracht, wilde ik natuurlijk mijn handen wassen. Helaas. Geen zeep. Dat vlak voor het eten! Ik ben naar ons hotel gegaan en kwam hier weer uit gewapend met zeep-zonder-water en een WC-rol. Voor het geval dat. Pfoei, overleefd!

Ubud, vrije dag Padangbai, vrije dag

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
Lovina Beach
Munduk
Padangbai
Pemutaran
Ubud
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV