Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Java en Bali - Indonesië

Van Yogjakarta naar de Candi Ceto

door Rosa Storm, 21 juli 2010

Om 6,00 uur was kregen we weer een wake-up-call. Deze was een stuk leuker dat de vorige: “Hello ms Rosa, this is your wake-up-call! Are you awake?” Hij klonk blij en vriendelijk.
Snel de laatste dingetjes ingepakt, ontbeten en we stapten in een nieuw busje.

Eerst gingen we naar de Prambanan tempel. Erg mooi en indrukwekkend! Het zijn eigenlijk meerdere tempels, die verschillende goden vereren. Wij konden maar in vier van de zes grote tempels, omdat de anderen hersteld werden. Er was in 2006 een hevige aardbeving op Java. Hierdoor waren delen van de Prambanan ingestort. Gelukkig is het grootste deel alweer hersteld.
Door een doolhof van souvenir-kraampjes werden we naar buiten geleid. Iedereen hoopte dat je bij hen iets zou kopen. We kochten niets.

Het Mangkunegaran paleis te Solo @ Rosa Stormreis door Java en BaliWeer in het busje. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan bij het paleis van de “prins”. Hier ontmoetten we ook onze gids voor de komende twee dagen. We werden in het paleis, of in ieder geval het deel van het paleis dat openbaar was, rondgeleid door een andere gids. Een vrouw. Ze was erg lang, wat heel gek is hier. Ze vertelde honderduit over alle prachtige dingen die er te zien waren. Ook leerde ze ons hoe je je handen moest houden als je mediteert daar. Je middelvingers op elkaar, maar je handen gedraaid. Ook je duim en wijsvinger die aan dezelfde hand zitten moeten elkaar raken. Hmm, te ingewikkeld. Laat maar.

We hadden niet veel tijd, omdat we door moesten naar een andere tempel. Vanuit hier zouden we ook een wandeling van ongeveer twee uur maken door de velden en de bergen.

Deze tempel was erg mooi gemaakt. Hij bestond uit veertien verschillende terrassen met bovenop, op het hoogste terras, een gebouw waar je op kon als je Hindoeïstisch was, vanwaaruit je naar de hemel kon. Onze gids vertelde dat vele Hindoes daar hadden gestaan, achterom hadden gekeken, en besloten dat het uitzicht toch mooier was. Ze gingen liever nog niet naar de hemel. Dit laatste terras was niet toegankelijk voor ons.
Als je onderaan stond, leek het net alsof de trappen oneindig de hoogte in gingen. Vandaar de naam die de maker eraan gegeven had: “Stairway to heaven”.

De wandeling begon op een weggetje, maar al snel liepen we tussen de velden door waar van alles geplant werd. Prei, ui, banaan, chili, sawi, kool… We hebben zo veel gezien! We kunnen nu ook van alles onderscheiden.

Het is onbeschrijfelijk hoe mooi de wandeling was. Ik zou het kunnen laten zien met foto’s, maar helaas, toen we inde tempel waren besloot mijn camera dat hij lang genoeg had geploeterd. Batterij leeg. Geen bewijsmateriaal op mijn camera dus. Er zijn wel veel foto’s gemaakt door mama, dus wie weet zie je ooit het mooiste wat ik ooit gezien heb ook.

Om 17.30 uur ging hier de zon onder. We hebben hem zien zakken achter de bergen. Ik denk dat het dertig seconden duurde. Het gaat hier zo snel, dat donker worden. Er is ook nauwelijks een schemering. In twintig minuten gaat het van licht naar donker. C’est bizarre!

We kwamen in het donker aan bij Sukuh Cottages, ons hotel. De kamer was sober, maar goed genoeg. Het uitzicht maakte alles goed. We aten in het restaurant, en kaartten tot laat. Zelfs onze gids deed even mee.

fietsexcursie rond Yogjakarta wandeling naar de Candi Sukuh, rit naar Malang

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV